Colau insta les forces d'esquerres a formar un govern «transversal»

La candidata de Barcelona en Comú valora positivament els resultats obtinguts i reivindica que l'"hegemonia política" ha canviat a la capital catalana

Colau ha donat per bons els resultats
Colau ha donat per bons els resultats | Adrià Costa
27 de maig del 2019
Actualitzat a la 1:09h
L'alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha felicitat el cap de llista d'ERC, Ernest Maragall, per la victòria a les municipals de la capital catalana. Tot i això ha valorat positivament els resultats dels comuns i ha argumentat que aquest 26-M era més difícil "fer història" que el 2015. Amb els resultats a la mà, Colau s'ha adreçat a la resta de forces d'esquerres per instar-les a formar un govern local "transversal" que mantingui les "polítiques valentes" impulsades durant aquest mandat.

Colau també ha qualificat de resultat "històric" per a les esquerres a Barcelona aquest 26-M i ha reivindicat que gràcies a la victòria dels comuns el 2015 l'agenda política de la ciutat ha canviat favorablement per al progressisme. 

Davant d'uns 200 simpatitzants que s'han aplegat a l'antiga fàbrica Fabra i Coats per seguir la nit electoral, una Colau visiblement emocionada ha demanat "mirar-se més enllà del melic" i no fixar-se només amb les sigles. Els seus simpatitzants l'han rebut amb aplaudiments i crits d'"alcaldessa". Colau ha volgut agraïr el suport mostrant-se "orgullosa" d'haver estat la primera dona alcaldessa de Barcelona, al capdavant d'un "govern popular".
 
Colau ha defensat el llegat dels comuns a la capital catalana. Un llegat que, segons assegura, ha esdevingut clau per canviar l'"hegemonia" política de la ciutat. "Ara tothom vol ser d'esquerres", ha defensat. La candidata dels comuns ha defensat que el seu govern ha fet política amb "tot en contra" i en un context polític "duríssim". La victòria de Barcelona en Comú del 2015 va ser, segons l'alcaldessa, una "anomalia del sistema" i ha defensat que repetir la gesta ara era molt més "difícil". 


Colau ha comparegut flanquejada del seu número dos, Joan Subirats, i rodejada de candidats de Barcelona en Comú i altres que van compartir llista amb ella el 2015.  "Hem llançat el missatge que hi ha esperança, ha assegurat, alhora que agraïa haver pogut ser el "far visible" d'aquest "procés de transformació".

Arxivat a