ERC guanya les eleccions a Lleida per només 80 vots i el sobiranisme tancarà 40 anys de governs socialistes

Miquel Pueyo serà el nou alcalde de la capital del Segrià

Miquel Pueyo i Toni Postius
Miquel Pueyo i Toni Postius | ACN
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 2:43h
Gir històric a Lleida. El candidat d'ERC, Miquel Pueyo, serà el proper alcalde de la capital del Segrià després que la seva formació hagi guanyat els comicis a la ciutat per només 80 vots de diferència, i empatant a 7 regidors amb el PSC de Fèlix Larrosa, que ha baixat un representant.

Els republicans han passat de 3 a 7 regidors i tenen a l'abast tancar 40 anys de governs socialistes a la capital del Segrià. El líder socialista només podia ser Paer en cap amb els suports de Ciutadans i PP, però aquest acord amb el qual s'ha funcionat a la Paeria en aquesta darrera legislatura no arriba a la majoria de 14 regidors. Ciutadans ha baixat un edil i es queda amb 3 i PP ha mantingut el segon regidor.

El sobiranisme ha capgirat els equilibris de forces al plenari gràcies, també, a la resistència de Junts per Lleida de Toni Postius, que ha recollit un total de 6 regidors, els mateixos que tenia ara. La Crida per Lleida, per la seva banda, s'ha quedat fora del plenari de la mateixa manera que Primàries Lleida.