Maragall s'imposa a Barcelona en un recompte d'infart

ERC i Barcelona en Comú sumen 10 regidors cadascun, però els republicans guanyen en vots. El PSC, amb vuit escons, duplica resultats i és tercera força per davant de Valls i Artadi, amb sis i cinc cadires respectivament

Ernest Maragall, guanyador a Barcelona.
Ernest Maragall, guanyador a Barcelona. | Bernat Cedó
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 0:06h
Victòria d'infart d'ERC a Barcelona. Fins a última hora el duel entre Ernest Maragall i Ada Colau es podria haver decantat cap a qualsevol costat. Finalment, però, amb gairebé el 95% escrutat, els republicans han guanyat a la capital catalana. Les dues forces sumen 10 regidors cadascuna -es queden a un de la majoria absoluta. Maragall, però, s'ha imposat per pocs milers de vots.

Collboni, que duplica els resultats de les eleccions del 2015, en les quals es va quedar en els quatre escons, ha estat el convidat sorpresa a la cursa per la victòria a Barcelona durant bona part de la nit electoral. Finalment ha sumat vuit escons i el 18% dels suports i els socialistes han aconseguit millorar les prediccions de totes les enquestes.

Just darrere de les tres primeres forces hi ha entrat Manuel Valls, amb sis regidors i més del 13% dels suports. L'exprimer ministre francès aconsegueix millorar els resultats de Carina Mejías, que en va sumar cinc el 2015.

Junts per Catalunya punxa i queda relegada a la cinquena força amb cinc escons, la meitat que en els anteriors comicis. Xavier Trias en va treure 10 i va ser segona força. El consistori barceloní el tanca el PP de Josep Bou, que s'hi ha col·lat amb dos regidors. La CUP i Barcelona és Capital, molt relegats, queden fora.

Arxivat a