Els comuns cauen a les eleccions europees

Unides Podem Canviar Europa empitjora els resultats dels comicis del 2014, quan Podem i Izquierda Unida es van presentar per separat

Ernest Urtasun ha seguit la nit electoral a la Fabra i Coats
Ernest Urtasun ha seguit la nit electoral a la Fabra i Coats | Adrià Costa
26 de maig del 2019
Actualitzat el 27 de maig a les 2:25h
La candidatura Unides Podem Canviar Europa ha patit un mal resultat a les eleccions europees i ha estat incapaç de superar els registres aconseguits el 2014. La suma de Podem i Izquierda Unida, amb la participació dels comuns, han aconseguit només sis diputats a nivell espanyol i un 8,42% dels vots a Catalunya, amb gairebé el 97% escrutat.

Les xifres representen un retrocés respecte dels resultats aconseguits el 2014 quan Podem i Izquierda Unida, aleshores sota la marca Izquierda Plural, es van presentar per separat. Fa cinc anys els de Pablo Iglesias van aconseguir 5 eurodiputats pocs mesos després del naixement de la formació, mentre que la candidatura encapçalada per Willy Meyer en va obtenir 6.



A Catalunya, el 2014 la suma de les dues candidatures va aconseguir arreplegar un total del 14,7% dels vots, sis punts més que aquest 26-M.

Amb aquests resultats, els eurodiputats d'Unides Podem Canviar Europa seran María Eugenia Rodríguez Palop, Sira Abed, Ernest Urtasun, Idoia Villanueva, Miguel Urbán i Manu Pineda.