Junqueras i Puigdemont irromprien a l'Eurocambra, segons els sondejos

Ball de xifres en les diverses enquestes publicades, però totes situen l'expresident i l'exvicepresident com a eurodiputats

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
26 de maig del 2019
Actualitzat a les 23:36h
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont aconseguirien els seus escons al Parlament Europeu. Segons els primers sondejos publicats en territori espanyol al tancament dels col·legis, els exlíders del Govern, un empresonat i l'altre a l'exili, sumarien els vots suficients per irrompre a l'Eurocambra, tot i el ball de xifres de les diferents enquestes.

El diari ABC situa Puigdemont al capdavant, aconseguint entre 2 i 3 eurodiputats, mentre que la candidatura d'Ara Repúbliques (que agrupa ERC, BNG i Bildu) només li donarien 2 representants. El rotatiu conservador situaria a l'expresident a l'exili amb un 4,8% i la dels republicans, amb un 3,5%.

L'altra enquesta publicada fins ara d'ElDiario.es, situa la llista d'Oriol Junqueras al capdavant, amb tres eurodiputats, en contraposició amb l'única representació que aconseguiria Lliures, és a dir, només Carles Puigdemont. Segons el sondeig del diari, la llista d'Ara Repúbliques aconseguiria un 6,0% dels vots a tot l'Estat i la de Puigdemont, Lliures, un 2,8%.

A nivell estatal, els dos sondejos prediuen una clara victòria de la candidatura europea del PSOE, encapçalada per l'exministre d'Exteriors, Josep Borrell, amb 18 eurodiputats. Aquests resultats suposarien una clara millora dels socialistes respecte a les anteriors eleccions a l'Eurocambra, amb gairebé un 7% més de vots.