La policia intervé per la presència d'apoderats menors d'edat de Vox a Sabadell

S'han presentat amb la credencial i portant banderes espanyoles a la seu de l'Escola Industrial

El menor de Vox, d'esquena, amb una apoderada de Ciutadans i la candidata de Vox
El menor de Vox, d'esquena, amb una apoderada de Ciutadans i la candidata de Vox | Albert Segura
26 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:46h
La jornada electoral ens deixa una nova incidència vinculada amb Vox a Sabadell. En aquesta ocasió, la Policia Municipal ha hagut d'intervenir davant la presència de menors d'edat que s'han presentat a determinats col·legis electorals portant les credencials d'apoderats de la formació d'ultradreta i amb banderes espanyoles.

La incidència s'ha produït a l'Escola Industrial de la capital vallesana, on a primera hora la candidata local, Patrícia Muñoz, s'ha presentat amb un grup de persones a l'escola, on havia de votar. Un cop dins, ha cridat l'atenció a dos dels apoderats perquè vestien samarretes que considerava que no eren neutrals, amb els lemes "antifeixista sempre" i "comunisme". 

Davant d'aquesta situació, s'ha elevat la queixa a la Junta Electoral de Zona (JEZ), que ha decidit que els dos apoderats havien de treure's la samarreta. Es dona el cas que un dels apoderats afectats és en Cesc Esteve, membre del CDR Sabadell que va ser detingut per l'encadenament davant les portes del TSJC en 23 de febrer de l'any passat.
La cosa, però, no ha acabat aquí. El fotògraf local Lluís Brunet ha decidit que a partir de llavors seria ell qui vestís la samarreta d'Esteve, un fet que ha no ha agradat els membres de Vox, que han seguit insistint en què aquell símbol era sobrer al col·legi electoral.

Ha estat llavors quan els responsables del seguiment de la jornada electoral s'han adonat que part dels apoderats, que es distingien de la resta perquè duien l'acreditació corresponent, a més de xapes i una bandera espanyola, podien no ser majors d'edat. Per aquest motiu, s'ha traslladat la situació a la Policia Municipal, que hi ha traslladat una desena d'agents, quatre dels quals han accedit al pati del centre amb motocicleta.
 

Lluís Brunet, amb la samarreta de Cesc Esteve. Foto: Albert Segura


Un cop dins, els agents han identificat els nois. S'ha determinat que eren menors d'edat, i per tant, no tenien motiu per ser en un col·legi electoral sense trobar-se en companyia dels seus pares o tutors legals, menys encara portant acreditacions (fet que no és legal) i portant símbols polítics com pot ser una bandera.

Tot i que Muñoz ha insistit en què els nois l'acompanyaven, els agents han insistit que havien d'estar acompanyats dels seus pares. Via telefònica, el pare d'un d'ells ha confirmat que tenia permís per fer el seguiment de la jornada amb Vox, però la policia l'ha requerit en persona.

Un cop al centre, l'home ha hagut de signar un document conforme, com a pare, autoritzava el seu fill a acompanyat la candidata ultradretana, confirmant ser el pare i que era coneixedor dels fets.