Valls crida a la mobilització per ser la «gran sorpresa» i «fer fora Colau»

El candidat afirma que vol ser "l'alcalde de tots els barcelonins" i assegura que "ser català és una manera de ser espanyol"

Valls en l'acte final de campanya.
Valls en l'acte final de campanya. | ACN
24 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:04h
"Vull ser l'alcalde de tots els barcelonins", ha clamat Manuel Valls en l'acte final de la campanya de les eleccions municipals. El candidat ha fet una crida a la mobilització diumenge en "les eleccions més importants de la història democràtica". Conscient que la majoria d'enquestes no li auguren les perspectives que semblava tenir fa uns mesos, l'exprimer ministre francès s'ha mostrat convençut que els barcelonins "volen un canvi", que seran "la gran sorpresa" aquest diumenge, i ha reiterat que els seus vots són els que garanteixen "fer fora Ada Colau sense posar la ciutat en mans del separatisme". Ha subratllat que el vot a la seva candidatura és un "no" a Ada Colau i Ernest Maragall.

Manuel Valls ha repetit que "està en joc el model d'aquesta ciutat" i s'ha compromès a fer que Barcelona "parli de nou al món". "Vull una ciutat tolerant i oberta, segura i ben gestionada, que recuperi el seu lideratge cultural i econòmic", ha destacat Valls, que ha citat els Jocs del 92 com un referent. S'ha mostrat orgullós de ser espanyol i ha afirmat que "ser català és una manera de ser espanyol". En canvi, segons ell, "el populisme de Colau divideix i crea trinxeres".

L'alcaldable ha atacat el candidat socialista, Jaume Collboni, per no haver anat a la manifestació unionista del 8 d'octubre del 2017. El candidat socialista li va dir que a ell "no li agradaven les banderes". Valls ha aprofitat per dir que a ell sí que li agraden: "Per això vam anar amb la bandera catalana, l'espanyola i l'europea". Els atacs a Collboni han estat constants en el tram final de la campanya, buscant ser "l'únic vot útil" contra "populistes i separatistes".   

Ha agraït a Ciutadans el suport que li ha donat i ha citat elogiosament Inés Arrimadas, que es trobava a la mateixa hora fent campanya a l'Hospitalet. També ha donat les gràcies a tots els components de la seva candidatura, des del partit taronja a Lliures i a Eva Parera, exdirigent d'UDC que s'ha integrat en la seva llista. També ha destacat la figura de Celestino Corbacho. D'aquesta manera, Valls ha posat en valor el component divers de la plataforma que lidera. 

Valls ha dit que aquesta campanya se li ha fet curta, que a ell li agraden les campanyes perquè és l'ocasió de comunicar-se amb els ciutadans i són l'ocasió en què s'expressa la democràcia. Ha assegurat que ha viscut moltes campanyes al llarg de la seva carrera política i que la de Barcelona no ha estat per ell una campanya dura. El seu discurs, interromput en nombroses ocasions als crits d'"Alcalde!, alcalde!", ha conclòs amb crits de "visca Barcelona!, visca Catalunya i viva España!". 

El candidat de Barcelona pel Canvi-Cs ha congregat prop de 200 persones al passatge dels Camps Elisis en un acte que ha tingut components de festa. Entre els presents hi havia, per primer cop en la campanya, algú molt especial pel candidat, la seva mare, que viu a cavall entre París i Horta.