El govern espanyol aprofita la dimissió de May per reivindicar una UE sense «nacionalismes»

Isabe Celáa avisa que la "responsabilitat" del Brèxit és exclusiva del Regne Unit

La portaveu del govern espanyol, Isabe Celáa, en roda de premsa després del Consell de Ministres.
La portaveu del govern espanyol, Isabe Celáa, en roda de premsa després del Consell de Ministres.
24 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:08h
El fracàs de Theresa May, primera ministra del Regne Unit, que ha intentat gestionar sense èxit el Brèxit, suposa un missatge molt clar. Així ho considera el govern espanyol, que s’ha reunit aquest divendres en consell de ministres. Segons ha esgrimit la portaveu de l'executiu en funcions de Pedro Sánchez, Isabel Celáa, això només demostra que “s’ha de reforçar el compromís europeu” i les institucions comunes. 

“La responsabilitat és exclusiva del Regne Unit i, en cap cas, de la resta de països de la Unió Europea”, ha volgut deixar molt clar, respecte de la dimissió de May i la inestabilitat política al Regne Unit. Davant d’això, ha lamentat Celáa, és “previsible” un nou líder “conservador dur”, per continuar amb l’intent d’aplicació d’un “Brèxit dur” que suposa també l'arribada de “temps durs”. 

De fet, ha declarat Celáa, les dificultats que travessa el Regne Unit són fruit d’una “sortida desordenada” i de l’abús dels “extremismes” en aquest país. Per això, ha remarcat que la Unió Europea també n’ha de prendre nota per evitar "ser debilitada per egoismes, extremismes o nacionalismes” i, per contra, avançar cap a la unitat que ajudi a “enfortir Europa”. “Estem convençuts que la Unió Europea, malgrat la tempesta que ve, sabrà agafar el timó i agafar els aires de regeneració de les polítiques de progrés”.