Artadi, sobre el cara a cara: «Maragall ha estat incapaç d'aturar les mentides de Colau»

La número dos de JxCat assenyala que el debat ha estat "teatre" i indica que el candidat d'ERC "no podrà governar sol"

Última roda de premsa de Junts per Catalunya abans del 26-M
Última roda de premsa de Junts per Catalunya abans del 26-M | Junts per Catalunya
24 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:51h
Un vot "doblement útil" a les eleccions municipals i a Europa. Aquest és el missatge de Junts per Catalunya (JxCat) en les últimes hores de la campanya del 26-M. Diumenge hi haurà dues urnes, una per als comicis locals i una altra per als europeus, i l'estratègia és diàfana: fer costat a Carles Puigdemont a l'Eurocambra, on hi vol entrar acompanyat de Toni Comín i Clara Ponsatí, i optar per Quim Forn a la capital catalana. En aquests termes s'ha expressat Elsa Artadi, número dos de Forn, en l'última roda de premsa de campanya celebrada al local electoral de la candidatura al barri de Gràcia, en la qual s'ha referit també al cara a cara entre Ada Colau i Ernest Maragall.

Artadi ha indicat que s'ha tractat de "teatre", i ha indicat que el candidat d'ERC ha estat "incapaç" d'aturar el "continu de mentides" de l'alcaldessa. A banda, l'exconsellera de la Presidència ha assenyalat que Maragall no podrà governar sol, tal com ha insinuat en campanya, perquè el consistori tornarà a estar molt fragmentat. De fet, la previsió que tracen les enquestes és que el vencedor no superarà els onze regidors, una xifra com la que va obtenir Colau en les últimes eleccions municipals.

Vot "doblement útil"

Segons Artadi, volen silenciar "més que a ningú" Puigdemont a Europa, i el mateix ha passat amb el candidat a Barcelona. L'exconsellera de la Presidència ha apel·lat al vot "doblement útil per la llibertat i la valentia" per una mateixa "victòria" que hauria de servir, també, per enviar un missatge a les institucions comunitàries. Artadi s'ha mostrat molt "satisfeta" per haver deixat el Govern i haver fet el salt a l'Ajuntament després de mesos com a portaveu de la Generalitat. No s'ha estalviat retrets cap a Ada Colau, a qui ha acusat de poder parlar "només amb ella mateixa".

"Tenim el millor equip, el millor projecte i el millor lideratge", ha assenyalat Artadi, que ha insistit que la ciutat "es fa entre tots, molt més enllà dels discursos". "Cal lideratge per resoldre els problemes que té la ciutat, i abordar els reptes que compartim amb altres ciutats d'Europa i del món", ha recalcat la número dos de Forn, acompanyada de bona part dels primers deu membres de la candidatura. Només ha fa faltat Francina Vila, número set, per malaltia mèdica, i Forn per "malaltia democràtica". "Ens presentem amb dues paraules: canvi per tenir un Ajuntament eficient i dialogant que no creï problemes, i futur per un consistori ambiciós per a una ciutat ambiciosa", ha apuntat.

Propostes sectorials

Els membres de la llista han anat desgranant les principals propostes de la candidatura, contraposant-les a la "inacció" de l'alcaldessa durant els últims quatre anys. Jordi Martí, número sis, ha apuntat que es comprometen a baixar la xifra de delictes. Una de les feines, ha dit, serà que la Guàrdia Urbana "torni a fer de policia" i se la doti de més efectius, un tal de 600 més al llarg del mandat. La seguretat és un dels principals problemes per als barcelonins, juntament amb l'accés a l'habitatge.

En aquest àmbit, la veu autoritzada de la candidatura és Albert Civit, també director de l'Institut Català del Sòl. JxCat ha estat crítica amb el decret del Govern per regular el preu del lloguer, i s'inclina per promoure ajudes fiscals per tal de propiciar una rebaixa del 25% del preu dels pisos d'arrendament. Segons Civit, Colau només s'ha centrat en "buscar titulars" sobre habitatge que, després, no s'han complert.

Ferran Mascarell, número quatre de la llista, ha carregat contra la "turismofòbia" promoguda, segons ell, per l'actual alcaldessa, i ha demanat buscar "l'excel·lència" en l'àmbit del turisme. "Necessitem seguretat, necessitem mobilitat. Aquest és el projecte de prosperitat que la ciutat té al cap i que va vinculat a l'ambició", ha indicat l'exconseller de Cultura, un dels fitxatges de JxCat.