La CUP veu el 26-M com «el punt d'inflexió per sortir de l'atzucac» que viu Catalunya

Saliente aposta per elaborar una estratègia conjunta amb totes les forces sobiranistes "per saltar el mur de prohibicions de l'Estat" i interpel·la Maragall: "Vostè vol un alcalde independentista per fer què?"

La CUP ha rebut el suport de Roger Español aquest divendres al matí davant l'Escola Ramon Llull.
La CUP ha rebut el suport de Roger Español aquest divendres al matí davant l'Escola Ramon Llull. | Roger Arnau
24 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:17h
Anna Saliente ha afirmat que "les eleccions municipals seran un punt d'inflexió per sortir de l'atzucac en el que està immers el procés sobiranista des del 21-D" i ha assegurat que la formació anticapitalista vol assumir la responsabilitat i continuar lluitant per assolir la independència de Catalunya i del conjunt dels Països Catalans: "La CUP desplegarà una estratègia, municipi a municipi, per superar aquesta situació. Però entenem que Barcelona ha d'assumir la seva capitalitat en aquesta qüestió, de la mà de Girona, i la resta de viles, pobles i ciutats del país", ha afegit.

Des del costat de l'Escola Ramon Llull i acompanyada per Roger Espanyol, aquest divendres al matí, la formació anticapitalista ha volgut recordar "la gesta de l'1 d'octubre". Saliente ha assegurat que per "recuperar la Barcelona desobedient", la CUP va enviar una proposta a tots els partits sobiranistes, inclosos els comuns, per buscar a partir del 26 de maig "un espai de trobada escoltar-se, fer balanç i, sobretot, teixir una agenda i una estratègia conjunta per saltar el mur de prohibicions i bloqueig de l'Estat".

Saliente ha afegit que la CUP entén que "ERC i JxCat tenen la obligació de ser en aquest espai més enllà de les seves batalles partidistes, però que també hi han de ser els comuns, com a força demòcrata i autodeterminista, que, en cap cas, s'han d'alinear amb el bloc de la repressió, del 155 i de la presó i l'exili", ha destacat. La candidata de la CUP ha afirmat que "aquest full de ruta ha de ser independent dels pactes a l'Ajuntament" i s'ha de teixir juntament amb "el moviment civil". "No estem parlant d'una estratègia únicament institucional, també ha d'estar guiada pel carrer", ha remarcat l'alcaldable.

La CUP interpel·la Maragall: "Un alcalde independentista per fer què?"

La candidata també ha enviat una interpel·lació directa a Ernest Maragall, que durant la campanya ha insistit que Barcelona necessita un alcalde independentista: "Un alcalde independentista per fer què?", li ha preguntat la candidata. I ha afirmat que, tot i que ho han preguntat repetidament durant la campanya, l'alcaldable d'ERC encara no ha assegurat que els republicans no mantindran la via de la gestió autonòmica i de l'acceptació de la cotilla del règim del 78".  
 

Roger Español ha donat suport a la candidatura de la CUP Capgirem Barcelona Foto: Alan Ruiz Terol / ACN


La cap de llista de l'esquerra independentista a les eleccions municipals del 26-M ha agraït el suport que Roger Español ha donat a la candidatura de la CUP: "Som aquí també per agrair la teva valentia i la teva fortalesa, que ens ha servit de brúixola i per no oblidar mai a qui ens estem enfrontant", ha afirmat la candidata. I ha recordat que l'esquerra independentista va ser clau, juntament amb altres plataformes, per aconseguir la prohibició de les bales de gomes a Catalunya.

Roger Español demana "treure l'1-O de la vitrina"

Roger Español que des de l'inici de la campanya electoral ha donat suport a la candidatura de Saliente ha afirmat que "el poble català ha de seguir unit per poder aguantar dempeus tota aquesta repressió".I ha afegit que "tot allò que vam viure l'1-O i que sembla que alguns interessadament o per deixadesa han col·locat a un vitrina on només deixen mirar-lo, adorar-lo i recordar-lo, tota aquella sensació de l'1-O s'ha de treure de la vitrina i se li ha de donar continuïtat i seguir lluitant, com vam fer aquell dia".

El candidat de Front Republicà a les eleccions espanyoles del 28-A també ha insisitit que "és molt important deixar marcades les línies vermelles que l'estat espanyol va creuar, perquè no ho torni a fer o almenys perquè no quedin impunes". I ha destacat que la CUP Capgirem Barcelona és la força política que està "més a prop de les demandes populars". En aquest sentit, Español ha assegurat que els votants de l1-O tenen l'obligació d'exigir als representants als ajuntaments que segueixin el camí del poble.
Arxivat a