ÀUDIO «Vista per a sentència»; anàlisi de l'últim dia de campanya

Sara González fa balanç de la cursa cap al 26-M fent èmfasi en la batalla de Barcelona però també en la confrontació dels lideratges de Puigdemont i Junqueras a les eleccions europees

24 de maig del 2019
Actualitzat a les 9:21h

La campanya queda vista per sentència. Va arrencar amb empat i arriba a l'últim dia amb el dubte sense resoldre. O Ada Colau o Ernest Maragall, una dicotomia que els votants hauran de resoldre diumenge. Abans, però, els dos candidats que pugnen per la victòria esgotaran el darrer sospir de la cursa electoral aquest divendres amb un cara a cara que mesurarà els dos projectes de ciutat que estan en joc.

Els comuns abanderen la revolució verda i la lluita contra els lobbies per retenir l'alcaldia. I Esquerra reivindica el segell de la solvència davant la incapacitat que atribueix a Colau i apel·la a l'oportunitat de tenir un alcalde independentista a Barcelona. Anirà d'un vot, avisen tots dos mirant-se de reüll. Barcelona serà sens dubte la joia de la corona de les eleccions municipals, però no és l'únic partit que es juga.

A les urnes es confrontaran també els lideratges de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, un pols que no es mesura des de les eleccions del 21 de desembre del 2017, quan Junts per Catalunya va guanyar a Esquerra per 12.000 vots. Les dues cares de la repressió, la de la presó i l'exili, i els rostres també de dues estratègies per determinar el rumb que pren el procés sobiranista.

Tot plegat, amb uns socialistes que busquen confirmar la seva supremacia a nivell estatal. Diumenge, s'escullen alcaldes, s'escullen projectes i es posaran les pautes del tauler polític que es viurà a Catalunya i a Espanya amb la sentència del judici de l'1 d'octubre com a punt d'inflexió.