Colau alterna, Sabadell debat, Bou dispara i Barcelona es fractura

El comentari editorial de NacióDigital amb el protagonista, la frase, la dada i l'estirabot de la campanya electoral del 26-M

23 de maig del 2019
Actualitzat a les 23:00h
1200_1558636737postal_26M_Poquer_Ferran_Casas
1200_1558636737postal_26M_Poquer_Ferran_Casas

La protagonista

La campanya d'Ada Colauha anat alternant diferents fases. Va començar buscant el cos a cos amb Valls, aquests dies ho ha fet amb Ernest Maragall, que va davant per poc a les enquestes, i acaba demanant el vot de tots els progressistes. Intenta frenar la fuga de vots cap al PSC, que la pot tombar, ja que sembla que ERC està aconseguint retenir vot sobiranista gràcies a que Quim Forn i Elsa Artadi no tenen opcions. L'alcaldessa tem perdre i incideix en el seu perfil allunyat de la professionalitat de la politica.


La frase

"Nosaltres no pactarem ni amb la gent que ha fet el 155 ni amb la corrupció que representa algú que hi era [el PSC de Marta Farrés]. Jo la votaria com alcaldessa a vostè [Lourdes Ciuró, de Junts per Sabadell] si fos la força més votada. Ho faria vostè amb mi?". La frase és del cap de llista d'Esquerra per Sabadell, Juli Fernández, al debat de candidats que ha organitzat aquest vespre NacióSabadell, la nostra edició local, amb altres mitjans locals. La fragmentació, la dificultat per arribar acords i la competència entre independentistes són una tònica a tot el territori.


L'estirabot

"Aquí es posen uns homes amb armes llargues i es resol el problema". És una frase que, al menjador de casa teva, et pot deixar anar el candidat del PP per Barcelona, Josep Bou, si el fas passar perquè demani el vot. Ja va proposar integrar paracaigudistes de l'exèrcit a la Guàrdia Urbana i col·laboració amb la Brigada Mòbil dels Mossos. Avui ha insistit en les seves solucions (estil texà) al Turó de la Peira.


La dada

La crisi econòmica i un model productiu on el turisme i els serveis tenen cada cop més pes ha fet que les desigualtats s'accentuïn a Barcelona. Les famílies de Pedralbes ingressen, de mitjana, 6,4 vegades més que les de Ciutat Meridiana, un barri especialment castigat per l'emergència habitacional i l'atur. Això sí que és una fractura social i no el procés.