La CUP avisa que enviar més policia a Ciutat Vella és «llançar gasolina al foc»

Jordi Magrinyà demana una Guàrdia Urbana "més democràtica" i afirma que la solució als narcopisos és acabar els pisos buits: "La màfia immobiliària i la màfia de la droga treballen conjuntament".

Anna Saliente i Jordi Magrinyà, aquest dijous en un acte de la CUP al barri del Born.
Anna Saliente i Jordi Magrinyà, aquest dijous en un acte de la CUP al barri del Born. | Roger Arnau
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:23h
"No podem combatre desigualtat socials amb més policia, perquè, al final, l'única cosa que fem és incrementar el patiment". Aquesta és la resposta de CUP Capgirem Barcelona a totes aquelles forces polítiques que demanen augmentar els efectius policials al districte de Ciutat Vella. Jordi Magrinyà -número dos de la candidatura- ha interpel·lat directament Barcelona en Comú i ERC en aquesta qüestió i ha alertat que el que necessita aquest districte són més equipaments, més educadores i regular el preu dels lloguers perquè la gent no hagi de marxar de casa seva.

Magrinyà, a més, ha apostat per avançar cap a una policia municipal de proximitat i revertir el model actual de seguretat de la ciutat: "Ahir vam veure la Guàrdia Urbana manifestant-se a la Plaça de Sant Jaume amb Ignacio Garriga el cap de llista de Vox per Barcelona", ha assegurat el candidat. "A aquesta gent és a la que volen donar més mitjans, més poder i tirar-la al Raval. Quina seguretat ens pot donar a nosaltres? O quina seguretat em pot donar a mi com a persona negra que ha nascut a la Barceloneta que un grup de feixistes tingui encara més impunitat i més armes?", ha afegit.

El candidat ha assegurat que "malgrat algun esforç més o menys tímid per part del govern de la ciutat per revertir la situació i fer determinades formacions feministes i antirracistes que hem demanat, s'ha mostrat sempre molt reticent a nivell sindical a qualsevol canvi que faci de la Guàrdia Urbana una policia una mica més democràtica", ha afirmat.

Magrinyà ho ha dit des de la Plaça Comercial del barri del Born de la capital catalana, on juntament amb la cap de llista de l'esquerra independentista Anna Saliente, ha participat a un míting de campanya per a les eleccions municipals del 26-M. Magrinyà ha insisitit que "els qui proposen enviar més Policia i més Mossos d'Esquadra a Ciutat Vella, sense plantejar-se una solució que no sigui policial ni modificar el funcionament d'aquests cossos policials, el que estan fent és llançar gasolina al foc".

El número dos de la CUP Capgirem Barcelona, aquest dijous al vespre al barri del Born. Foto: Roger Arnau


En aquest sentit, el candidat de la CUP ha assegurat que "davant del patiment i les desigualtat, cal justícia social". I ha destacat que el que cal és "repartiment de la riquesa, educadores, regular el preu del lloguer, que no es destrueixin els teixits veïnals i que no es destrueixi el comerç de proximitat en benefici de les grans superfícies". Magrinyà ha conclòs que "això és seguretat, la resta és posar pedaços a les conseqüències de la marca Barcelona malament, tard i fer més greu la situació".

"La màfia immobiliària i la màfia de la droga treballen conjuntament"

Preguntat per la problemàtica dels narcopisos, Magrinyà ha afirmat que "un pis buit a Ciutat Vella és susceptible de ser un narcopís, perquè un pis buit respon a la lògica de l'especulació que vol les veïnes fora del barri". El candidat de la CUP Capgirem Barcelona, a més, ha enviat un missatge clar: "No tenim cap problema per dir-ho, la màfia immobiliària i la màfia de la droga treballen conjuntament".

El número dos de la formació anticapitalista ha posat l'exemple d'Atenes, on, segons Magrinyà, "el centre de la capital grega s'ha convertir en el pastís per aquells que volen treure'n un benefici econòmic". El candidat cupaire ha assegurat que "és molt útil degradar els barris" i ha denunciat que "és la manera més ràpida de buidar-los i d'agafar el control dels immobles i després ve la inflació i treure'n un benefici molt suculent". Per això, ha explicat que "la solució als narcopisos és que no hi hagi pisos buits".
 

Anna Saliente, aquest dijous al míting al barri del Born Foto: CUP Capgirem Barcelona


"Volem governar per a les veïnes i volem governar en contra de les elits econòmiques de la ciutat"

Saliente, per part seva, ha reivindicat la CUP Capgirem Barcelona com la clau per condicionar el govern de la ciutat després dels comicis d'aquest diumenge i ha enviat un missatge contundent a Barcelona en Comú: "Senyora Colau ens dirigim a vostè directament. El pacte amb el PSC no és un pacte progressista, és un pacte absolutament reaccionari, és el pacte amb la Barcelona de les elits, és el pacte amb el bloc del 155, amb la repressió i amb el règim".

L'alcaldable de l'esquerra independentista ha assegurat que la formació serà "incòmoda al poder" i ha afegit que seran "la pedra a la sabata de les elits econòmiques i la força que avanci decidida cap a la ruptura i la sobirania popular". Saliente ha remarcat que la CUP ha aconseguit posar el seu programa "al centre del debat polític d'aquesta ciutat".

La CUP exigeix "l'expropiació forçosa del Sant Pau"

La formació ha alertat aquest dijous que cal salvar el projecte del Gimnàs Sant Pau, que està en risc de tancament per un deute de 150.000 euros. Jordi Magrinyà, número tres de la candidatura anticapitalista a les eleccions municipals, ha assegurat que aquest projecte cooperativista social "forma part del teixit veïnal imprescindible" dels barris del Raval, a Ciutat Vella, i de Sant Antoni, a l'Eixample; i ha destacat que permet que "centenars de persones en situació de vulnerabilitat" puguin fer esport.
 
Per això, la CUP Capgirem Barcelona, com ja va fer l'any 2016, torna a exigir l'expropiació forçosa de l'edifici del Sant Pau per protegir el projecte que conté. Anna Saliente, per part seva, ha proposat que es creï un conveni amb el gimnàs perquè el faci viable i pugui continuar funcionant. 
Arxivat a