Rivera busca vots a Espanya visitant el poble de Josu Ternera

Els habitants d'Ugao-Miraballes, a Biscaia, reben el líder de Ciutadans amb silenci i indiferència

Albert Rivera en la seva visita al poble de Josu Ternera.
Albert Rivera en la seva visita al poble de Josu Ternera. | Europa Press
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:30h
Albert Rivera ha protagonitzat aquest dijous un nou acte al País Basc dins de la seva cursa amb el PP per aparèixer com l'abanderat de l'espanyolisme més bel·ligerant. Rivera ha visitat  Ugao-Miraballes, a la província de Biscaia, el lloc natal de l'històric dirigent d'ETA Josu Ternera, detingut per la policia francesa la setmana passada. Rivera hi ha anat acompanyat de la candidata de Ciutadans a Estrasburg, Maite Pagazaurtundúa, i d'Edmundo Val, l'exadvocat de l'Estat afegit a les llistes taronja. Ha estat una visita en la mateixa línia de les que ja va fer a Altsasu i a Errenderia. 

Si l'objectiu era que es produïssin incidents per denunciar després que s'havien produït incidents, es pot dir que la visita ha estat un fracàs. Els veïns han rebut Rivera amb una barreja de silenci i indiferència. Grups de persones han donat l'esquena a Rivera mentre feia un passeig breu per la localitat. Rivera ha fet una intervenció -interrompuda pel soroll de sirenes- en què ha atacat els veïns perquè "en lloc d'assenyalar Ternera, l'aplaudíeu". Ha afirmat que "si no ens vau callar amb trets, tampoc ho fareu amb sirenes".

El principal objectiu de Rivera era molt lluny d'Euskadi i apuntava als altres partits constitucionalistes, el PSOE i el PP. El líder de Ciutadans ha anunciat una llei que impedeixi els homenatges a membres d'organitzacions terroristes i ha dit, en el seu to habitual, que volia veure "si socialistes i populars sumen amb Ciutadans per aprovar aquesta llei".