Valls es presenta com «l'únic vot útil contra Colau»

El candidat de Barcelona pel Canvi-Cs va al xoc directe amb Jaume Collboni i assegura que el candidat socialista donarà suport a l'alcaldessa perquè és el que convé a Pedro Sánchez

Valls en el míting que ha fet a Sant Andreu.
Valls en el míting que ha fet a Sant Andreu. | Campanya Valls
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:52h
En les darreres hores de la campanya de les eleccions municipals de Barcelona, Manuel Valls empra tota l'artilleria possible contra Jaume Collboni i el PSC per convèncer la franja d'indecisos que poden votar entre ell i la papereta socialista. Aquest vespre, Valls ha protagonitzat al barri de Sant Andreu un altre dels street meeting que la seva candidatura ha organitzat en diversos indrets de Barcelona i ha insistit en proclamar-se com l'únic abanderat del canvi. Valls ha afirmat ser "l'únic vot útil contra Colau".    

A 24 hores del fi de la campanya, cal llançar els dards que poden ser més profitosos. L'enfortiment del candidat del PSC en els sondejos ha fet que Valls hagi escomès aquests darrers dies contra ell, advertint el seu elector potencial que "votar Collboni és votar Colau", una frase que ha utilitzat en les seves recents compareixences. Si l'aritmètica del consistori ho permet, ha assegurat, Jaume Collboni donarà suport a Colau perquè això és el que convé als interessos de Pedro Sánchez, que vol pactar amb Podem.

Manuel Valls ha rebutjat que la batalla de Barcelona sigui entre dretes i esquerres i ha qüestionat la voluntat de Collboni de pactar amb "les esquerres". "Amb quines esquerres?", s'ha preguntat. "Amb la CUP? Sefur que no", ha dit per mirar de situar l'alcaldable socialista com un aliat en potència de Colau. 

Valls ha fet una crida a dir "no" a l'independentisme i a assegurar que diumenge, "el món i Europa miraran a Barcelona". Perquè aquestes són "les eleccions més importants des del 1979". L'alcaldable ha afirmat que "està en joc el futur de la ciutat" i ha subratllat que Colau i Maragall pactaran si els números els ho permeten.