Un patí de vela anomenat Quim

JxCat trasllada la campanya al Club Patí de Vela per batejar una embarcació de color groc amb el nom del candidat

JxCat ha traslladat la campanya al mar amb el patí groc anomenat Quim en homenatge a Forn
JxCat ha traslladat la campanya al mar amb el patí groc anomenat Quim en homenatge a Forn | ACN
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:28h
Pilar Calvo, número vuit de Junts per Catalunya (JxCat) a les eleccions municipals de Barcelona, té moltes ganes de ser la nova regidora d'Esports del consistora. És una de les pioneres femenines del periodista esportiu, té contactes privilegiats en el sector i és una de les veus que fa servir la candidatura en els actes públics. Un d'ells és el que se celebra aquest dijous al matí al Club Patí de Vela de Barcelona, a tocar del Port Olímpic i dels establiments d'oci que l'alcaldessa Ada Colau vol tancar més d'hora que tard. El protagonista d'aquest matí és un patí de vela de color groc anomenat Quim en honor al candidat, Quim Forn, que relata per carta la seva relació amb l'esport.

La llegeix Adrià Ventura, un assessor del grup municipal que porta anys treballant al costat de Maite Fandos, regidora d'Esports amb Xavier Trias. Fandos aprofita l'acte per acomiadar-se: el seu rol a les llistes l'ha agafat Calvo. La carta de Forn ressalta que, abans d'entrar a la presó, el seu estat físic "deixava molt que desitjar". Privat de llibertat des del 2 de novembre del 2017, havent passat per Estremera, Lledoners i Soto del Real, en aquests centres penitenciaris ha practicat el tennis, el frontó, el ping-pong -Josep Rull, un dels seus companys a la presó, n'és un autèntic expert- i el bàsquet. En els primers compassos a Estremera va rebre els consells d'un exgimnasta romanès, i sempre ha pogut comptar amb el parer de Raül Romeva.

"Quan surti de la presó espero mantenir unes hores de pràctica esportiva", es compromet Forn al final de la carta. Damunt del patí que porta el seu nom hi apareix una fotografia seva amb Carles Puigdemont. Fins ara, la fotografia que presidia l'escenari en els actes de campanya era una del candidat sol. Vincular la sort de la llista municipal a la de l'èxit de l'expresident a les europees és un dels principals arguments de campanya en aquesta recta final, marcada per un cara a cara entre Ernest Maragall i Ada Colau que Elsa Artadi defineix com la primera fotografia d'un "futur govern" a la ciutat.

De Michael Jordan a Muhammad Ali

El matí és privilegiat a la ciutat, amb una lleugera brisa marina i l'aigua relativament quieta. L'espai de JxCat sempre ha tingut bona relació amb el món de l'esport, i Pilar Calvo aprofita per desgranar totes les propostes que tenen al cap en cas que arribin a l'Ajuntament: més equipaments esportius, candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern amb el Pirineu per al 2030, nova acollida d'un Mundial d'atletisme i posar en marxa unes Olimpíades Populars. Des dels Jocs del 92, la ciutat sempre té l'esport al cap.

Qui no s'ha volgut perdre l'acte? No és complicat endevinar-ho: Josep Maldonado. Amb la seva barba i cabellera blanca, l'exsecretari general de l'Esport en els últims temps de Jordi Pujol és un habitual en tot tipus de saraus, també de campanya electoral. Encara més si el dia, com és el cas, acompanya.
Arxivat a