Collboni promet 250 milions en inversions per als barris

El candidat del PSC retreu a Torra "negui" a Barcelona la capitalitat de Barcelona en benefici de Girona

Collboni a Ciutat Meridiana
Collboni a Ciutat Meridiana | PSC
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:32h
Conscient de la frontera de vot que té amb Barcelona en Comú als barris populars, el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha promès 250 milions en inversions durant sis anys als barris de la ciutat, especialment als més vulnerables, en una atenció als mitjans a Ciutat Meridiana. Es compromet a implicar-lo a través del que ha batejat com a Pla per uns barris dignes.

Les zones prioritàries seran la Gran Via al seu pas per Sants, el Paral·lel i les Rondes, el Guinardó, les Glòries, Sant Martí i el Besòs, Horta, Nou Barris i Sant Andreu. En segon terme també es preveuen paquets d'inversió a Les Corts, la zona de Sants que toca amb l'antiga Model, Vallcarca i la zona de la Ciutadella.

El candidat preveu que les inversions se centrin en accessibilitat, per exemple amb la instal·lació i manteniment d'ascensors i escales mecàniques als barris de muntanya, i també en seguretat, una àrea on el PSC ha centrat en bona part la seva campanya. La prioritat del pla serà també la rehabilitació d'aquells equipaments envellits, així com una millora de la connexió entre barris, per exemple entre Ciutat Meridiana i Can Cuiàs. "Només un Ajuntament autènticament progressista pot revertir la situació de Ciutat Meridiana", ha dit al barri popularment conegut com a Villa desahucio.

A banda de Ciutat Meridiana, el PSC preveu implementar el seu pla de "dignificació" a 44 barris més de la ciutat. En total a Barcelona hi ha 73 barris i per tant el PSC preveu inversions al 60% dels barris de la ciutat. Es pilotaran a través d'agències territorials, dependents del consistori però descentralitzades i, entre altres, Collboni es marca l'objectiu de rehabilitar 80.000 habitatges. En matèria d'habitatge, ha recordat que el seu programa recull un aval antidesnonaments per a persones que visquin de lloguer i una subvenció reemborsable per a qui tingui contractada una hipoteca i no pugui pagar-la.

El candidat ha tornat a xifrar en un 6% el compliment de l'execució del pla de barris fet pel govern de Colau, tot i que l'Ajuntament va assegurar al març que havia adjudicat el 67% del pla.

Barcelona, capital de Catalunya

"Ho tenim a tocar", ha insistit Collboni, quan falten tres dies per a les municipals. El candidat s'ha reivindicat com l'única opció d'evitar un govern amb presència de l'independentisme a la ciutat i ha posat el focus sobre les possibilitats que Barcelona en Comú i ERC pactin després del 26-M: "Votar Colau és votar Maragall", ha etzibat.

També ha criticat el president de la Generalitat, Quim Torra, després que l'altre dia assegurés que Girona "havia hagut d'exercir" de capital de Catalunya, una funció de la qual Barcelona "havia abdicat". "Torra ens nega la capitalitat per no ser independentistes", ha defensat Collboni.
Arxivat a