Les deu coses que no sabies dels candidats a l'alcaldia de Barcelona

Un ex-boina negra, un candidat que té vertigen, una candidata amb un passat com a actriu, un defensor de la tauromàquia... Detalls (coneguts i desconeguts) dels principals alcaldables a la capital catalana

Els candidats a l'alcaldia de Barcelona
Els candidats a l'alcaldia de Barcelona | ND
NacióDigital
23 de maig del 2019
Actualitzat el 26 de maig a les 12:45h
Quin candidat va ser boina negra i membre de la Brigada Paracaigudista? I quin considera que el llaç groc s'ha convertit en un instrument polític "pensat per fer xantatge emocional a la gent"? Quin candidat té com a plat preferit el pa amb tomàquet i la truita a la francesa i té vertigen? Com va ser la conversa telefònica que va mantenir el candidat Quim Forn amb Enric Millo el dia 1 d'octubre? Quina candidata té un passat com a actriu i guionista? I quin candidat és un ferm defensor de la tauromàquia?

Us expliquem detalls i curiositats dels vuit principals candidats a l'alcaldia de Barcelona: 

Ada Colau (Barcelona, 1974). L'activisme de la candidata dels comuns es remunta al moviment antiglobalització, militància que ha compaginat amb feines de traductora, guionista o productora televisiva; la seva cançó preferida és obra de Franco Battiato. Les deu coses que potser no sabies d'Ada Colau, alcaldable de Barcelona en Comú.

Ernest Maragall (Barcelona, 1943).
Manté una excel·lent relació amb Laia Bonet, número dos de Jaume Collboni; en canvi, dirigents com Alfonso Guerra el treuen de polleguera. Les deu coses que potser no sabies d'Ernest Maragall, alcaldable d'ERC a Barcelona.
 
Jaume Collboni (Barcelona, 1969). El candidat socialista fa 25 anys que està vinculat al partit, va fer públic que era homosexual per animar els joves a perdre la por i guarda una curiosa semblança amb un rei. Les deu coses que potser no sabies de Jaume Collboni, alcaldable del PSC a Barcelona. 

Quim Forn (Barcelona, 1964). L'exconseller d'Interior, empresonat des del 2 de novembre del 2017, va formar part del pinyol d'Artur Mas i un agent de la policia espanyola li va trencar el braç en una protesta l'any 2000. Les deu coses que potser no sabies de Quim Forn, alcaldable de JxCat a Barcelona.

Manuel Valls (Barcelona, 1962). El candidat a l'alcaldia de la plataforma afí a Ciutadans és fill d'una nissaga de tradició catalanista, francmaçó i partidari de la tauromàquia.Les deu coses que potser no sabies de Manuel Valls, alcaldable de Barcelona pel Canvi.

Anna Saliente (Barcelona, 1991). La candidata de la CUP va començar la seva militància política a la universitat, parla quatre idiomes i, quan va explicar que seria cap de llista, la família ho va rebre amb sorpresa i preocupació. Les deu coses que potser no sabies d'Anna Saliente, alcaldable de la CUP Capgirem Barcelona.

Josep Bou (Vic, 1955). Aficionat de jove a la lluita greco-romana i lector de Rovira i Virgili, el candidat dels populars va ser legionari i es va presentar voluntari per combatre al Sàhara el 1975.Les deu coses que potser no sabies de Josep Bou, alcaldable del PP a Barcelona.

Jordi Graupera (Barcelona, 1981). El candidat escollit per les primàries independentistes és net del fundador de l'empresa Cruz Verde, va fer una tesi doctoral sobre la neutralitat de l'estat i el liberalisme i té dues filles menors de tres anys. Les deu coses que potser no sabies de Jordi Graupera, alcaldable de Barcelona és Capital.
Arxivat a