Maragall avisa Colau que no utilitzi Barcelona com a «moneda de canvi» per pactar amb el PSOE

L'alcaldable d'ERC emplaça la líder dels comuns a aclarir si posaria de condició al PSC el dret a l'autodeterminació

L'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, al míting a la Model
L'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, al míting a la Model | ACN
NacióDigital
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:19h
El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha avisat aquest dimecres la líder dels comuns, Ada Colau, que els republicans no acceptaran ser una peça de canvi en el repartiment de poder entre opcions polítiques com fa, segons Maragall, el socialisme i Podem.

"Barcelona guanyarà perquè no es deixarà reduir en una peça de canvi pel repartiment del poder entre forces. No jugui amb Barcelona, senyora Colau", ha dit Maragall. En un míting a la presó Model de Barcelona, Maragall ha interpel·lat Colau i li ha preguntat si està disposada a posar el dret a l'autodeterminació de Catalunya com a condició per pactar amb els socialistes. També li ha preguntat quan acabarà amb el "festeig" amb el candidat socialista Jaume Collboni i li ha recordat que "no guanyarà" l'equidistància.

Així, s'ha preguntat si Colau farà alguna cosa per canviar la situació dels presos de l'1-O, o bé seguirà amb la "ambigüitat calculada", i s'ha tornat a qüestionar si pactarà amb els representants de la repressió a Catalunya, en relació al PSC. Maragall, a més, ha afegit que en aquestes eleccions no ve a pactar amb ningú però tampoc a "especular" amb els resultats. "Aquí no hi ha càlculs. O guanya Maragall o Colau", ha insistit. Per això, ha dit que ERC "no pot acceptar cap altra fita que guanyar" i ser la primera força. 

Respondre "amb més democràcia"

Per la seva banda, la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha recordat que el 28-A va servir per "tenyir de groc" i veure la imatge del president d'ERC, Oriol Junqueras, entrant al Congrés. Ha demanat que davant dels que volen suspendre els diputats presos cal respondre'ls "amb més democràcia" i fer que Junqueras també arribi al Parlament Europeu "on no el poden suspendre". "El vot del 26-M pot fer que siguin lliures", ha exclamat. 

Durant l'acte a la Model s'ha posat en valor la tasca del conseller de Justícia, Carles Mundó, per haver tancat i traslladat el centre penitenciari. La número sis de la candidatura Eva Baró ha reivindicat la tasca de Mundó i ha celebrat que servirà per "compensar" i "resoldre" un greuge històric amb el barri en matèria educativa i d'equipaments. 

Per la seva banda, la diputada d'ERC al Parlament Jenn Díaz ha dit que temps enrere es feia creure que en política hi havia dos eixos, el nacional i el social però que amb el 28-A es va demostrar que els dos eixos "no tenen sentit per separat". "ERC va trencar amb la concepció de les dues Catalunya i els dos eixos", ha expressat.
Arxivat a