Joan Gaspart comença a acomiadar-se de Turisme de Barcelona

L'empresari hoteler celebrarà un dinar privat amb el nucli dur del consorci per acomiadar-se després de vint-i-cinc anys

Joan Gaspart
Joan Gaspart | Adrià Costa
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:10h
És un canvi d'època. L'empresari hoteler Joan Gaspart prepara la seva retirada com a president de Turisme de Barcelona. En l'entrevista publicada aquest dimarts a NacióDigital,Gaspart ja explicava la seva sortida després de vint-i-cinc anys al capdavant del consorci que per ell s'ha convertit en un model de col·laboració pública-privada. Segons ha pogut saber NacióDigital, dimarts vinent Gaspart reunirà el nucli dur de l'organisme per acomiadar-se.

Turisme de Barcelona va ser creat fa vint-i-cinc anys a iniciativa de l'alcalde Pasqual Maragall. És una decisió que Gaspart considera "visionària" i que ha estat cabdal per assolir el salt experimentat pel turisme a Barcelona els darrers anys. L'empresari hoteler considera que vint-i-cinc anys (els mateixos que va ser directiu del Barça) són suficients.

Venen temps de canvis en moltes institucions de la ciutat. Les eleccions municipals elegiran un nou consistori i poden afectar Turisme de Barcelona. D'altra banda, les eleccions a la Cambra de Barcelona, amb la victòria independentista, també poden afectar el consorci, ja que la Cambra en forma part junt amb l'Ajuntament i la Generalitat.