tribunals

El TC prohibeix que els partits recopilin dades de les opinions polítiques dels ciutadans

L'alt tribunal estima el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Defensor del Poble, que considera que s'estan vulnerant drets de llibertat ideològica i de protecció de dades

per NacióDigital, 22 de maig de 2019 a les 15:44 |
Tribunal Constitucional | José M. Gutiérrez
El Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional l'article de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) que permet que els partits recopilin dades sobre les opinions polítiques dels ciutadans. La sentència, que ha transcendit aquest dimecres, atén així el recurs presentat pel Defensor del Poble el passat mes de març, que va sol·licitar l'anul·lació de l'article 58 bis 1 de la LOREG entenent que vulnerava la llibertat ideològica, la protecció de dades personals, la llibertat d'expressió i el dret de participació política. 

Aquest article estableix que "la recopilació de dades personals relatius a les opinions polítiques de les persones que portin a terme els partits polítics en el marc de les seves activitats electorals quedarà emparat per l'interès públic només quan s'ofereixin les garanties adequades". A la sentència, l'alt tribunal acorda "estimar el recurs d'inconstitucionalitat i declarar contrari a la Constitució i nul l'apartat 1 de l'article 58 bis de la LOREG". 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació