Valls proposa ubicar la Biblioteca Provincial a la Fira de Montjuïc

El candidat vol fer de Barcelona una "capital musical" que pugui acollir els Grammy Llatins

Manuel Valls, entre Núria Amat i Ramón de España.
Manuel Valls, entre Núria Amat i Ramón de España. | ACN
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:43h
El candidat de Barcelona pel Canvi-Cs a les municipals de Barcelona, Manuel Valls, ha presentat aquest dimecres les seves propostes culturals, acompanyat dels escriptors Núria Amat i Ramón de España. Valls ha acusat Ada Colau de no tenir una política cultural. Valls ha explicat una de les seves propostes, que és la ubicació de la pendent Biblioteca Provincial a la Fira de Montjuïc. La nova biblioteca, segons Valls, aportarà “una clara dimensió metropolitana, una contribució significativa a l’oferta cultural de la muntanya de Montjuïc i la seva connexió amb el Paral·lel, on s’equilibrarà l’oferta de lleure”. El candidat ha destacat que la cultura “és més que una política sectorial” i un “element essencial del posicionament de la ciutat”.

El projecte de crear una Biblioteca Provincial s'arrossega des de fa anys pels continus incompliments per part del ministeri de Cultura, que ha d'acordar la culminació de l'obra amb la Generalitat i l'Ajuntament. Històricament, s'havia destinat l'antic espai del Born com a lloc de la biblioteca, però la descoberta de les restes arqueològiques de la Barcelona del segle XVIII ho va impedir. Es van estudiar diverses ubicacions i es va elegir un espai a tocar de l'estació de França com a nou espai per acollir el centre. 

Valls també ha proposat que Barcelona es converteixi en una "capital musical" que promogui la creació i aculli esdeveniments com els Grammy Llatins. Valls ha recordat que Barcelona té grans equipaments com el Palau de la Música Catalana o el Liceu i que la tradició musical catalana "va de Serrat fins a Rosalía", per això creu que dur els Grammy a la ciutat potenciaria la relació amb Llatinoamèrica.