Casado assegura que molts diputats independentistes «avui ja no ho són» per la seva fórmula d'acatar la Constitució

El líder del PP demana a Batet que suspengui immediatament els presos electes i acusa Sánchez i Junqueras d'haver pactat "els escons per una investidura a canvi d'un indult"

Casado i Bou aquest dimecres a Barcelona.
Casado i Bou aquest dimecres a Barcelona. | PP català
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:09h
El líder del PP, Pablo Casado, ha titllat d'"escarni" la cerimònia d'acatament a la Constitució que van fer ahir els presos electes al Congrés. Casado ha anunciat que exigiran a la presidenta de la cambra, Meritxell Batet, que analitzi les diverses fórmules de fer-ho dels dirigents sobiranistes perquè, segons el PP, "molts diputats no ho són a dia d'avui". I els qui ho són "han de ser suspesos immediatament", ha assegurat el president del PP, que ha mostrat la seva estranyesa pel fet que Batet no hagi convocat fins avui la mesa del Congrés per fer-ho. Sobre la sentència del TC que permetia acatar la Constitució "per imperatiu legal", Casado ha precisat que el que es va veure ahir és una cosa diferent, amb apel·lacions a l'1 d'octubre incloses.  

Casado ha acusat Pedro Sánchez i Oriol Junqueras d'haver pactat una "ocultació de l'indult" en base a "escons duna investidura a canvi d'indult". Segons ell, l'intercanvi d'ahir entre Oriol Junqueras i el president espanyol és molt clar: "Que Junqueras digués a Sánchez: "Hem de parlar" i aquest li contestés que "no es preocupés", és una cosa que ens ha de preocupar". Casado ha visitat avui la incubadora d'empreses Pier 01 Tech City de Barcelona, acompanyat de l'alcaldable per Barcelona, Josep Bou, i de la candidata a Estrasburg, Dolors Montserrat.

Precisament en relació a Europa, Casado Casado, que ha estat acompanyat sdit que ha explicat que el PP sol·licitarà una reforma de l'euroordre perquè els estats hagin de lliurar immediatament els qui siguin processats pels delictes  de rebel·lió i de sedició, per evitar així que "un pròfug de la justícia visqui en una mansió de Brussel·les". També ha dit que volen el tancament del Diplocat i evitar que les delegacions de les autonomies esdevinguin unes ambaixades. 

La Barcelona del 92, un model

Pablo  Casado ha afirmat aquest dimecres que el model de ciutat del PP és "la Barcelona del 92". "Aquesta és la ciutat oberta, la que mira al Mediterrani" i que, segons ell, ha perdut pistonada davant de Madrid perquè "aquesta no ha perdut el temps amb temes identitaris". Casado ha visitat avui la incubadora d'empreses Pier 01 Tech City de Barcelona, un exemple, ha dit, del lideratge de Barcelona en les noves tecnologies i l'atracció de les start-up. 

El líder del PP ha dit que Espanya ha de ser "la Califòrnia d'Europa". Ha elogiat l'alcaldable a Barcelona, Josep Bou, de qui ha afirmat que és el candidat amb més bones propostes per a les empreses, destacant l'aposta del PP per la reducció d'impostos.