Sis mirades a Barcelona

Oriol Nel·lo, Maria Favà, Filiberto Bravo, Custòdia Moreno, Joan Gaspart i Xavier Bru de Sala fan una radiografia de la capital catalana abans del 26-M

Les veus que conversen a NacióDigital sobre Barcelona.
Les veus que conversen a NacióDigital sobre Barcelona.
NacióDigital
22 de maig del 2019
Actualitzat el 23 de maig a les 9:32h
Oriol Nel·lo, Maria Favà, Filiberto Bravo, Custodia Moreno, Joan Gaspart i Xavier Bru de Sala. Aquestes són les sis veus heterogènies amb les quals ha conversat reposadament NacióDigital en els darrers dies, amb la vista posada en les eleccions municipals d'aquest diumenge 26 de maig. Tots ells, provinents de sectors molt diversos de la societat barcelonina, tenen coses a dir sobre la capital catalana. Tot seguit, podeu recuperar les converses del periodista Pep Martí amb tots sis.

Joan Gaspart: «Una samarreta del Barça va ajudar a tenir el Mobile». L'hoteler i president de Turisme de Barcelona explica a NacióDigital com veu la ciutat, detalla com va treballar per guanyar el congrés mundial de mòbils i fa autocrítica: "Vaig fitxar Messi, però vaig ser un mal president del club". Podeu recuperar l'entrevista aquí.

Oriol Nel·lo: «El turisme de masses prové de les vacances pagades i és una conquesta obrera». El geògraf i urbanista afirma que "el triomf de Colau a Barcelona va tenir la mateixa rellevància que l'elecció dels primers ajuntaments democràtics". Podeu recuperar l'entrevista aquí.

Maria Favà: «Barcelona s'ha fet més inhòspita». La periodista, especialitzada en informació local, critica el "turisme invasor" i repassa l'estat de la ciutat, que veu "una mica com els taxistes". Podeu recuperar l'entrevista aquí.

Custodia Moreno: «Cap conquesta dels barris s'ha aconseguit sense lluita». Veterana militant de l'associacionisme veïnal del Carmel, defensa l'organització de la gent i que "la ciutadania ha de controlar els responsables polítics". Podeu recuperar l'entrevista aquí.

Filiberto Bravo: «A Ciutat Meridiana s'ha normalitzat la misèria». L'històric dirigent veïnal explica a NacióDigital que continuen havent quatre desnonaments per setmana a Ciutat Meridiana. Podeu recuperar l'entrevista aquí.

Xavier Bru de Sala: «Valls és la darrera aposta de les antigues classes dominants». L'exdirector general de Promoció Cultural considera que "Barcelona ha de recuperar l'esperit d'innovació i les apostes arriscades". Podeu recuperar l'entrevista aquí.
Arxivat a