Les accions directes de la CUP per despertar consciències en campanya

La formació reclama el decreixement turístic envoltada de visitants a la Sagrada Família i proposa una Barcelona respirable amb una "performance" per exigir el tancament de l'incineradora de Sant Adrià

La CUP Capgirem Barcelona, en una acció de protesta a l'exterior de la incineradora TERSA
La CUP Capgirem Barcelona, en una acció de protesta a l'exterior de la incineradora TERSA | CUP Capgirem Barcelona
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:30h
Una performance és segons el diccionari "una mostra escènica que té com a únic objectiu generar, amb ajuda de la improvisació i del sentit de l'estètica, una reacció en l'espectador". Una acció, afegeix, que "sempre està lligada als problemes de la societat actual, per aconseguir despertar la seva consciència". Aquest és, doncs, l'objectiu de la CUP que, en aquesta recta final de campanya, està introduint una bateria d'accions electorals per cridar l'atenció dels votants i denunciar algunes de les problemàtiques que viu Barcelona.

De moment, entre debats i mítings, la CUP està seguint el guió a la perfecció. I, a més, ho està fent amb un alt component didàctic. Hi ha alguna manera millor de proposar el decreixement turístic que fer-ho rodejats de centenars de turistes fent cua i selfies davant la Façana de la Passió de la Sagrada Família? O que denunciar l'emergència habitacional davant d'un edifici buit propietat d'un gran tenidor al districte de Nou Barris?

La formació anticapitalista ha aplicat aquest manual al peu de la lletra a l'hora de fer més visibles les seves propostes programàtiques durant aquesta última setmana electoral. La CUP ha denunciat el model turístic "insostenible" i ha reclamat mesures per posar fi als desnonaments. Però també ha exigit "una Barcelona respirable i climàticament justa" amb una performance davant la incineradora TERSA a Sant Adrià del Besòs.


D'aquesta manera, al més pur estil Greenpeace, la CUP Capgirem Barcelona va exigir aquest dimarts el tancament de la incineradora que els veïns i les veïnes reclamen des de fa temps. Aquesta és una de les onze propostes en matèria ambiental que l'esquerra independentista vol aplicar després del 26-M una bateria de mesures que també inclou la reducció de la velocitat de circulació als als 30 quilòmetres per hora a tots als carrers de la ciutat, excepte les Rondes.

Amb aquestes accions, la CUP Capgirem Barcelona es diferencia de la resta de candidatures que centren la campanya en els tradicionals mítings a teatres, auditoris i places de la ciutat. La formació anticapitalista, això sí, també manté -i amb força- la seva presència a tots els districtes de la capital catalana on, pràcticament cada dia, els candidats de l'esquerra independentista compateixen escenari amb els militants dels 73 barris de la ciutat. Una última curiositat: la CUP, quan només falten quatre dies per les eleccions, ha fet tots els seus actes electorals a l'aire lliure. 
Arxivat a