​«Les cares de Barcelona», l'exposició que es transforma

La "1a transformació" de la mostra del Museu Etnològic i de Cultures del Món inclou quatre nous espais: BCN Selfies!, BCN Vestigis!, Microbarcelones i BCN Bodes

La «1a transformació» de «Cares de Barcelona»
La «1a transformació» de «Cares de Barcelona» | Museu Etnològic i de Cultures del Món
23 de maig del 2019
Les cares de Barcelona és una exposició del Museu Etnològic i de Cultures de Barcelona que mostra totes les visions de la ciutat més enllà dels tòpics. Però sobretot, és una exposició viva i en canvi constant: ara acaba de presentar la seva 1a transformació. Un fet que podran comprovar els que l'hagin visita una vegada a la seu Parc Montjuïc del Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Les cares de Barcelona és una gran mostra que parla de la ciutat. I si la ciutat està viva i en un procés de transformació constant... també ho està una mostra que vol ser el reflex de les mutacions i canvis que es produeixen cada dia al nostre voltant. En aquest sentit, els responsables del museu consideren que una tasca molt important i compromesa detectar els canvis que es produeixen en la vida dels barcelonins i barcelonines, observar-los, extreure'n mostres que documentin aquestes transformacions i convertir-les en part de l'exposició.
 

«Cares de Barcelona», una exposició molt interactiva. Foto: Museu Etnològic i de Cultures del Món


Una transformació, quatre nous espais

D'aquí que Les cares de Barcelona acabi d'experimentar una 1a transformació. En què consisteix? En la incorporació a la mostra de quatre nous àmbits: BCN Selfies!, BCN Vestigis!, Microbarcelones i BCN Bodes!.

Si la ciutat està viva i en un procés de transformació constant... també ho està una mostra que vol ser el reflex de les mutacions i canvis de Barcelona

BCN Selfies! està dedicat a aquest tipus de fotografies que omplen les xarxes socials. Qui s'acosti a la seu de Montjuïc del Museu Etnològic i de Cultures del Món podrà triar un fons força especial i retratar-se en un dels racons de la ciutat de difícil accés o que habitualment estan tancats. Així, es podrà presumir d'haver "estat" en algun dels indrets que formen la “Barcelona inaccessible”.

El nou espai BCN Vestigis! fa referència a tots aquells objectes que en d'altres temps eren importants en les vides dels barcelonins i barcelonines però que ja han desaparegut o bé s'han transformat. Com els podrà recuperar el visitant del Museu Etnològic i de Cultures del Món? Amb un element tan senzill com una app del telèfon mòbil. Cal descarregar l'app Emocions per poder recordar com funcionaven i per a què servien aquests objectes que ara poden semblar sorprenents.

Els canvis continuen a Cares amb la instal·lació Microbarcelones, formes d’habitar la ciutat, un exemple de com aplicar la realitat augmentada per poder tornar a passejar per racons de la ciutat que han quedat congelats en el temps.

Les noves propostes de la 1a transformació de l'exposició inclouen, finalment, l'apartat BCN Bodes!, que analitza una realitat creixent en els carrers de la ciutat. Parelles -habitualment amb un alt poder adquisitiu-, que vénen a casar-se o a fer-se les fotos de noces en paisatges barcelonins... encara visquin a l'altre punta del planeta.

Al llarg del 2019 l'exposició Cares de Barcelona viurà dues transformacions

Tots aquests canvis sobre la mostra inaugurada l'any 2016 són la conseqüència del format experimental amb què s'ha construït aquesta exposició, concebuda per convidar els visitants a l'observació i a la reflexió i a fer una lectura contínua de la realitat que ens envolta. De fet, aquesta 1a transformació és només una de les dues que es produiran al llarg del 2019. Concretament, es preveu afegir nous mòduls com Persistències olfactives, Mapa sonor, Atraccions Apolo i Espai fotogràfic de la Barcelona icònica.
 

La «1a transformació» de «Cares de Barcelona». Foto: Museu Etnològic i de Cultures del Món

Arxivat a