L'AMB aprova els canvis al sector del taxi: llum verda a la precontractació de 60 minuts dels VTC

L'ens metropolità ratifica l'ampliació del termini previst per la llei catalana amb els vots dels comuns, el PSC i la CUP, l'abstenció d'ERC i PDECat i el vot negatiu del PP i Ciutadans

Els VTC, ocupant la Diagonal
Els VTC, ocupant la Diagonal | ACN
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:35h
Els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) s'hauran de precontractar amb una antelació d'una hora als municipis metropolitans, després que aquest dimarts l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hagi aprovat definitivament amplia el termini previst per la llei catalana. La normativa fixava en quinze el termini mínim però l'ens metropolità l'ha ampliat en 45 minuts.

La mesura ha tirat endavant amb els vots favorables de l'Entesa -els comuns-, el PSC i la CUP, mentre que ERC i el PDECat s'han abstingut. El PP i Ciutadans han votat en contra.

La llei catalana ja preveia que els ens locals i supramunicipals tinguessin potestat per ampliar el termini de precontractació i ara la normativa metropolitana entrarà en vigor un cop es publiqui al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOP). Un cop vigent només es podrà tirar enrere a través d'un recurs judicial i l'Autoritat Catalana de la Competència ja va rebutjar el decret impulsat pel Govern, que ara l'AMB ha ampliat.

Tito Álvarez, crític amb ERC

El Sindicat del Taxi de Catalunya ha celebrat l'aprovació, igual que el portaveu de l'agrupació d'Élite Taxi, l'agrupació de taxistes majoritàries a Barcelona, Tito Álvarez. El portaveu, que dies enrere va demanar el vot pe Barcelona en Comú a les eleccions municipals de Barcelona, ha carregat aquest dimarts contra ERC i el candidat republicà a l'alcaldia, Ernest Maragall. "No entenem per què s'han abstingut", assegura en declaracions a NacióDigital. "Si Oriol Junqueras estigués al carrer i haguéssim pogut parlar-hi, segur que no hauria estat així", apunta.

El mateix Álvarez recorda que en els propers dies uns 2.000 taxistes presentaran una querella criminal contra Uber i Cabify per vuit presumptes delictes penals,
Arxivat a