La CUP denuncia que el Govern ha regulat els lloguers «d'esquena» als municipis i als moviments socials

La diputada Maria Sirvent demana transparència a l'executiu català i afirma que la CUP garantirà que aquesta mesura no sigui "un simple titular electoral a cinc dies dels comicis municipals"

La diputada de la CUP Maria Sirvent aquest dimarts al migdia davant el Palau de la Generalitat.
La diputada de la CUP Maria Sirvent aquest dimarts al migdia davant el Palau de la Generalitat. | Roger Arnau
21 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:47h
La CUP denuncia que el Govern ha aprovat el decret llei per regular els preus dels lloguers "d'esquena" als municipis i als moviments socials. "No entenem que la consellera Esther Capella sí que hagi tingut temps de reunir-se amb el Col·legi d'Administradors de Finques, però que no s'hagi pogut reunir ni amb els moviments socials, ni que hagi consensuat aquest decret amb el món local", ha afirmat la diputada anticapitalista Maria Sirvent aquest dimarts al migdia des de la Plaça de Sant Jaume de Barcelona. 

La diputada cupaire ha mostrat, també, la sorpresa de la CUP perquè aquest decret s'hagi aprovat a només cinc dies de les eleccions municipals. "Nosaltres defensem que és molt necessari regular els preus dels lloguers", ha apuntat Sirvent. Però ha llançat una advertència: "Quan es tracta de regular a favor de les veïnes i en contra dels mercats financers, caldrà anar fins a les últimes conseqüències i desbordar lobbis de poder i l'ordenament jurídic i el marc legal".

Sirvent ha assegurat que la CUP "s'alegra d'aquesta mesura", però ha exigit "més transparència" i ha assegurat que l'esquerra independentista serà "el garant que aquesta mesura no sigui un simple titular electoral a cinc dies dels comicis del 26-M i que realment es regulin els preus dels lloguers a favor de les veïnes". En aquest sentit, la diputada anticapitalista ha alertat de "l'emergència habitacional" que viu el país i que fa que "la majoria popular i treballadora hagi de destinar més de'un 50% dels seus minsos sous a pagar el lloguer". Per això ha demanat una regulació "definitiva i immediata".

"Hem demanat per registre i per telèfon al Departament que se'ns expliqués el contingut del decret, però no hi ha hagut manera d'aconseguir-ho", ha explicat Sirvent. La diputada, que ha comparegut davant dels mitjans acompanyada de representats de la formació anticapitalista al món local, també ha afegit que l'executiu va prometre al Sindicat de Llogaters que se'ls explicaria el contingut d'aquesta nova normativa i tampoc se'ls va ensenyar: "Com pot ser que, amb aquesta manca de transparència, s'estigui aprovant  un decret que té unes afectacions tan grans per a la ciutadania?", ha preguntat.
Arxivat a