El Constitucional admet el recurs del PSC contra el veto a Iceta com a senador

L'alt tribunal atorga tres dies a la Fiscalia i les parts per presentar al·legacions

Miquel Iceta, flanquejat per Eva Granados i David Pérez
Miquel Iceta, flanquejat per Eva Granados i David Pérez | ACN
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:59h
El recurs d'empara de Miquel Iceta al Tribunal Constitucional contra el veto del Parlament a ser escollit senador tindrà recorregut. I es que, segons ha informat l'alt tribunal espanyol, s'ha admès per unanimitat, tot i que es cursarà en una peça separada. Ara, la Fiscalia i les parts tenen tres dies per presentar els seus recursos d'al·legació. 

Al recurs, el PSC considerava que el veto a la designació del seu líder vulnerava el seu dret a representació derivat dels resultats electorals del 21 de desembre del 2017. Segons el Constitucional, el recurs és "d'especial transcendència constitucional", ja que planteja un problema que afecta un dret fonamental sobre el qual el tribunal encara no té doctrina. A més, l'assumpte trancendeix més enllà d'un cas concret, ja que "pot tenir conseqüències" sobre la política general. 

En una compareixença pública després de perdre la votació, Miquel Iceta ja va lamentar que el "sectarisme" dels independentistes s'hagués imposat "a la legalitat i al sentit comú", un fet que ha reconegut que "enrareix" l'inici de la legislatura espanyola i les relacions d'ERC i Junts per Catalunya amb el govern de Pedro Sánchez. En el recurs d'empara presentat, els socialistes apuntaven al sistema de votació que s'havia seguit al Parlament, que havia estat electrònic i secret i que havia contribuït a "alterar" la representació que els corresponia amb el bloqueig resultant. El PSC havia demanat un vot per papereta i en urna, que només permetia votar a favor del candidat a senador o en blanc, però la majoria independentista de la mesa l'ha tombat. 
 

El TC admet a tràmit el rec... by on Scribd