ERC demana al PSOE que no suspengui els presos si vol resoldre el conflicte per la via política

Pere Aragonès: "Suspendre Junqueras i Romeva seria suspendre el resultat de les eleccions a Catalunya"

Pere Aragonès i Gabriel Rufián, aquest dimarts a les portes del Congrés
Pere Aragonès i Gabriel Rufián, aquest dimarts a les portes del Congrés | Sara González
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 9:28h
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat que el PSOE té una "oportunitat" per retornar el conflicte a la via política no suspenent els presos electes a la mesa del Congrés. Després que el Tribunal Suprem hagi deixat en mans de la mesa de la cambra baixa la decisió final, ERC adverteix que suspendre Oriol Junqueras i Raül Romeva seria "suspendre el resultat de les eleccions" del 28-A, ja que els republicans van guanyar per primera vegada les eleccions espanyoles a Catalunya.

Preguntat per si Junqueras saludarà el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Aragonès ha afirmat que ERC sempre "vol parlar amb tothom" i que aposta per obrir una legislatura de diàleg. "On no arribin Junqueras i Romeva, hi arribarem nosaltres", ha assegurat tot afegint que arribaran fins a "on sigui necessari" per denunciar la repressió.  

De fet, el vicepresident ja ha avançat que el que avui faran els presos electes ho repetiran després amb Junqueras al Parlament Europeu. "El vot a ERC és contra la repressió, en defensa dels drets i llibertats i a favor de la justícia social", ha afirmat conscient que la jornada d'aquest dimarts al Congrés i al Senat marcarà un punt d'inflexió en la campanya.