Collboni creu que un cara a cara evidenciaria el pacte «ja decidit» de Colau i Maragall

El ministre de Cultura, José Guirao, acusa l'alcaldessa de no tenir projecte cultural per a Barcelona

Collboni amb Guirao a les Rambles
Collboni amb Guirao a les Rambles | ACN
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:51h
El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, insisteix a treure el cap entre Ada Colau i Ernest Maragall i s'aferra a les enquestes que situen els socialistes ben a prop de Barcelona en Comú i ERC en la pugna per guanyar les municipals a Barcelna. El cara a cara entre Colau i Maragall proposat aquest dilluns per l'alcaldessa el deixaria en segon pla i per això Collboni s'ha afanyat a restar-li importància. Segons l'alcaldable, escenificaria "el que ja han decidit, que és que pactaran".

Collboni ha assegurat que si el debat a dos entre l'alcaldessa i el candidat republicà s'acaba produint, serà una "primera cita" d'un pacte de govern entre comuns i ERC.

El ministre de Cultura, crític amb Colau

El candidat ha comptat aquest dilluns amb el suport del ministre en funcions de Cultura, José Guirao, que ha retret a Ada Colau no tenir "projecte" cultural per a la ciutat. De fet, la mateixa alcaldessa ha reconegut les mancances dels comuns en aquesta àrea a inicis de mandat però ha insistit que els dèficits van quedar pal·liats amb el nomenament de Joan Subirats, ara número dos de la llista, com a Comissionat de Cultura. Entremig, precisament, Collboni es va fer càrrec de la regidoria de Cultura.

Guirao ha assegurat desconèixer "què vertebra i on va" el projecte cultural de Colau i ha afirmat que el govern espanyol difícilment podrà aplicar els seus plans en matèria cultural a Barcelona si Collboni no és alcalde. El candidat, als eu torn, ha promès augmentar entre un 5% i un 7% el pressupost en cultura si és alcalde després del 26-M.

El ministre també ha assegurat que "els nacionalistes entenen la cultura com a quelcom tancat" i tot i que ha valorat positivament la relació amb el Govern, ha assegurat que sempre acabaven arribant a una situació de "no diàleg". Per Guirao és cabdal apostar pel protagonisme de Barcelona en la cultura espanyola. Una aposta, assegura, que ajudarà les indústries culturals presents a la ciutat.

Unes indústries que, segons el ministre, estan presents sobretot a Madrid, un fenomen que s'ha compromès a revertir. "Estem lluitant perquè això desaparegui, perquè la centralitat cultural no és el centralisme".
Arxivat a