VÍDEO Barcelona acull la primera lliga de tir de destral de l'Estat

El vencedor es classificarà per la Tercera Lliga Mundial de Tir de Destral, un esport on competiran 12.000 tiradors i que ja han provat actors de «Joc de Trons» com Nikolaj Coster-Waldau i Jason Momoa

Una destral, en una diana d'aquest peculiar esport.
Una destral, en una diana d'aquest peculiar esport. | Barcelona Axe Throwing
NacióDigital
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:33h
Barcelona celebrarà a partir del juny la primera lliga de l'Estat de llançament de destral. Ho farà just un any després que s'obrís a la capital catalana el primer centre per practicar aquest peculiar esport originari de Canadà i que cada cop té més jugadors arreu del món. Aquesta competició està reconeguda per la federació internacional de l'esport i el seu vencedor es classificarà per la final de la Tercera Lliga Mundial de Tir de Destral que tindrà lloc el desembre a Chicago i que serà retransmesa per ESPN.


Més de 12.000 tiradors participaran en les diverses lligues que, a més de 150 ciutats de 18 països diferents, es faran el 2019 d'aquest esport, popularitzat arran de les imatges de diversos famosos jugant-hi, com és el cas de Jennifer Lawrence, Jennifer Garner o Nikolaj Coster-Waldau i Jason Momoa, actors de «Joc de Trons», o la tennista Serena Williams

Aquest esport urbà va néixer tot just el 2006 i es practica a Catalunya des que Jaume Massagué, exjugador de futbol americà, va tornar d'un viatge al Canadà. El Barcelona Axe Throwing es va fundar fa un any, i l'octubre de 2018 va néixer el Club Esportiu de Llançament de Destral de Barcelona. Segons els seus impulsors a Catalunya, es tracta d'un esport que requereix sobretot concentració i joc net, que té una funció desestressant i socialitzadora i amb un públic molt ampli.

Vuit setmanes de competició

Aquesta primera lliga a Barcelona durarà vuit setmanes, en què, durant les set primeres, cada tirador jugarà quatre partits contra altres oponents, mentre que, en la vuitena setmana, els que tinguin la puntuació més alta participaran als playoff i, posteriorment, la final. Els impulsors d'aquesta lliga d'estiu ja tenen previst una segona lliga a la tardor i quatre més durant la temporada que ve.
Arxivat a