Artadi reclama emular amb Forn la imatge dels presos recollint l'acta

La número dos de JxCat a Barcelona, malgrat les crítiques a Maragall, assegura que només són "descripcions" i indica que no van "contra ningú"

Elsa Artadi, aquest dilluns als Jardins de la Sedeta
Elsa Artadi, aquest dilluns als Jardins de la Sedeta | Junts per Catalunya
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:53h
La número dos de Junts per Catalunya (JxCat) a Barcelona, Elsa Artadi, ha reclamat emular la imatge dels presos polítics recollint les actes com a diputats al Congrés dels Diputats el proper 15 de juny, quan preveu que Quim Forn arribi a l'Ajuntament de la capital catalana per recollir l'acreditació com a regidor i "la vara d'alcalde". En aquests termes s'ha expressat Artadi durant la presentació de les mesures socials del seu programa electoral als Jardins de la Sedeta, poc després que Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull anessin al Congrés per rebre les actes com a diputats.

"S'ha vist la cara visible de l'estat espanyol repressor. Aquesta imatge la tenim al cor i a la retina", ha apuntat Artadi, que ha estat informada per Laura Borràs, número dos de JxCat a Madrid, de com ha anat des de dins l'arribada dels presos a la cambra baixa espanyola. "És una imatge que hauria d'avergonyir l'Estat", ha indicat l'exconsellera de la Presidència, que a primera hora ha emès dures crítiques contra Ernest Maragall, cap de cartell d'ERC, a qui ha acusat de promoure un "aïllament" de Carles Puigdemont a l'exili dificultant-li l'accés a la delegació de la Generalitat a Brussel·les.

Preguntada sobre si aquestes crítiques van en contra de la unitat que predica JxCat i que vol aplicar després de les eleccions a Barcelona a través d'un pacte amb ERC, Artadi ha indicat que es tracta d'una "descripció" que "s'ha de poder fer. "No anem contra ningú", ha assenyalat la número dos de Forn. "Nosaltres fomentem la unitat i ens inquieta que altres formacions busquin altres aliances o un canvi de rumb", ha apuntat de forma implícita per referir-se a una hipotètic pacte entre els republicans i Ada Colau. El "marc mental" de JxCat, en tot cas, és trobar "aliances estables" amb ERC, amb qui manté acords des del 2012 i amb qui governa la Generalitat des del 2016.

Polítiques socials

La roda de premsa matinal de la candidatura s'ha centrat en les propostes sobre polítiques socials. Una d'elles, segona ha indicat Neus Munté, número tres de la llista, és el salari mínim de ciutat, que JxCat situa en 1.200 euros mensuals. Un projecte que, segons Munté, estava "a punt" quan Xavier Trias va deixar l'Ajuntament el 2015, però que no s'ha desenvolupat per part de l'equip d'Ada Colau. Segons Artadi, la política social de l'alcaldessa i candidata a la reelecció s'ha basat en una "obsessió per la remunicipalització", mentre que ella defensa la col·laboració público-privada.

L'exconsellera ha remarcat que existeix un "repte social importantíssim", com és la solitud de les dones més grans de 75 anys. "Una de cada dues d'elles viu sola", ha apuntat Artadi, que també ha demanat caminar cap a la "desestigmatització" dels infectats pel virus de la SIDA i la necessitat "d'aturar les infeccions".
Arxivat a