ERC proposa que cap desplaçament a l'àrea metropolitana superi els 30 minuts

Els republicans es comprometen a fer una auditoria "exhaustiva" de la gestió de TMB

Elisenda Alamany, Maria Buhigas i Jordi Coronas, anant en metro a Ciutat Meridiana
Elisenda Alamany, Maria Buhigas i Jordi Coronas, anant en metro a Ciutat Meridiana | ERC
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:12h
Que cap desplaçament dins de l'àrea metropolitana fins a la ciutat de Barcelona superi els 30 minuts. Aquesta és la proposta que ha fet ERC des d'un acte a Ciutat Meridiana. La número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, ha assegurat que cal liderar un canvi en la mobilitat que tingui "mirada metropolitana" i ha subratllat la importància de tenir "nodes" amb diferents modalitats de transport públic, com ara la plaça Catalunya, Sants, Glòries i Barcelona Nord.ERC també ha defensat la necessitat d'avançar les obres de la línia 9 i 10 del metro, allargar la línia 4 fins a la Sagrera i la 1 fins a Badalona, així com connectar el tramvia per la Diagonal, una de les principals discrepàncies que durant aquest mandat han tingut els republicans amb el govern d'Ada Colau. 

Que TMB funcioni "com un rellotge"

En una jornada de nova vaga dels treballadors del metro, el número cinc de la llista, Jordi Coronas, ha assegurat que l'endemà de les eleccions, si ERC és la guanyadora, activaran els mecanismes per posar en marxa una auditoria de gestió "exhaustiva" amb la finalitat d'aconseguir que TMB "funcioni com un rellotge". L'empresa pública de transport, ha explicat, ha de ser "eficient" i cal que es resolgui el "desgovern" dels darrers anys. Sobre el pla per retirar l'amiant, els republicans no consideren que sigui dolent, però creuen que no s'ha gestionat bé a nivell de complicitat de la direcció amb els treballadors. 

La número nou de la llista d'ERC, Maria Buhigas, ha defensat també que a Barcelona cal "repensar l'espai públic" i que això implica parlar d'accessibilitat i modificar els criteris amb els quals s'ha construït la ciutat des dels anys 80. La Sagrera, ha subratllat, ha de ser un "punt de màxima accessibilitat". En el seu programa electoral, els republicans es comprometen a liderar que aquestes obres de la "porta d'entrada" a la ciutat es facin en el calendari previst.

 
Arxivat a