Seixanta juristes donen suport a la candidatura de Valls «en defensa de l'estat de dret»

La fiscal Ana Magaldi -que va escometre contra la consulta del 9-N- encapçala un manifest en favor del candidat a l'Ajuntament

Manuel Valls amb Pere Lluís Huguet.
Manuel Valls amb Pere Lluís Huguet. | Campanya Valls
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:33h
Després que diversos col·lectiu, des dels fundadors de Ciutadans a exdirigents del PP, expressessin el seu suport a Manuel Valls, aquest dilluns un grup de prop de seixanta advocats han demanat el vot al candidat a les municipals de Barcelona. Ho han fet a la seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB),en un breu text que, amb el títol de "Barcelona s'ho mereix: pel seu passat, present i futur", els juristes denuncien "la degradació de Barcelona", que ells perceben en "la creixent inseguretat jurídica, la important caiguda de la inversió estrangera i la permissivitat enfront de l'incompliment de lleis i ordenances".

Els juristes mostren el suport a Valls perquè el veuen com "l'única opció de canvi real per a Barcelona". "Sense respecte a la llei no hi ha democràcia", subscriuen els sotasignats, que estan encapçalats per la fiscal Ana Magaldi, que es va donar a conèixer per discrepar públicament de la fiscalia del TSJC quan aquesta es va posicionar contra el processament d'Artur Mas pel 9-N. Magaldi es va alinear de manera vehement al costat de la fiscalia general de l'Estat.

Entre d'altres signants es troben membres d'algunes de les grans sagues del dret, com Patricia Jiménez de Parga; José María García Valdecasas; Fernando Múgica, fill del dirigent socialista basc assassinat per ETA, i l'exdegà del Col·legi d'Advocats de Reus Pere Lluís Huguet.        

L'advocat Pere Lluís Huguet ha presentat Manuel Valls, de qui ha dit que és un gran defensor de l'estat de dret. Huguet és un dels juristes que es va posicionar en contra del procés el 2017. Valls ha afirmat que "no s'està en una divisió clàssica de dretes i esquerres" i que "Barcelona pot ser la solució" de la situació que travessa Catalunya. Ha sostingut que la ciutat "necessita lideratge" i aquest sentiment està estès i serà la sorpresa diumenge vinent.  
 
L'exemple de la Cambra

Valls ha tornat a parlar de les eleccions a la Cambra de Comerç, com a exemple de la penetració independentista a les institucions. Ha assegurat que molts dels qui han estat elegits membres del ple provenen de fora de la regió metropolitana, "que és la zona menys dinàmica" del país. Valls ha criticat que "el 96% del teixit empresarial" ha restat al marge d'aquest procés electoral, i s'ha mostrat crític amb el "poc compromís" de part de les elits amb el futur del país.