Maragall i Colau mantenen el frec a frec segons l'enquesta d'«El Periódico»

Els republicans guanyarien per la mínima, JxCat s'ensorraria fins al cinquè lloc i el PP quedaria fora de l'Ajuntament de Barcelona

Façana de l'Ajuntament de Barcelona
Façana de l'Ajuntament de Barcelona | Albert Alcaide
NacióDigital
19 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:54h
 
Ernest Maragall i Ada Colau mantenen el frec a frec per la victòria a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona, segons una nova enquesta d'El Periódico. El sondeig apunta que l'actual alcaldessa de la capital catalana estaria retallant posicions al candidat d'ERC, que seguiria encapçalant les previsions. Maragall sumaria 10 regidors i Colau entre 9 i 10. 

En tercer lloc quedaria Jaume Collboni amb 8 regidors, doblant els resultats del 2015 i quedant ben a prop de l'actual batllessa de la ciutat. La candidatura de Manuel Valls impulsada per Ciutadans mantindria els regidors, amb opcions de sumar-ne un més (5-6). Junts per Catalunya seria la formació més afectada per l'enquesta, perdent la meitat dels regidors que van aconseguir en els passats comicis, passant de 10 a 5. En últim lloc hi entraria la CUP, amb 2-3 regidors, augmentant les xifres de les anteriors enquestes que la deixaven fora.

Així doncs, Josep Bou, encapçalant la llista del PP Barcelona, quedaria fora de l'Ajuntament. Tampoc entraria al ple municipal la candidatura de Jordi Graupera ni tampoc la formació d'ultradreta de Vox, que no tindria ni transcendència a les enquestes.

A Europa, Puigdemont

D'altra banda, el mateix estudi constata que Lliures, la candidatura europea de Carles Puigdemont, guanyaria les eleccions europees a la capital per davant de la llista del PSC i de la d'Oriol Junqueras. L'expresident aconseguiria un notable suport gràcies a seduir un terç dels votants d'ERC i de la CUP de les municipals.
Arxivat a