Collboni recicla el lema de Batet per fer una crida a l'optimisme

El candidat a l'alcaldia del PSC analitza la pugna per l'alcaldia com una "cosa de tres" i confia retallar distàncies amb Colau i Maragall en l'última setmana de campanya

Collboni i Batet al poliesportiu de la Marina
Collboni i Batet al poliesportiu de la Marina | ACN
19 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:10h
"Ho tenim a tocar". El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha optat per utilitzar l'optimisme com a eina de campanya i en els darrers dies ha accentuat els bons auguris per la candidatura amb aquest lema. És la mateixa estratègia per la qual va optar el PSC en la campanya de les eleccions espanyoles del 28-A. L'aleshores candidata, Meritxell Batet, però, no ho va veure del tot clar. "Si volem Pedro Sánchez perquè no hi hagi un govern de dretes, assegurem-nos-en", va dir en l'acte de tancament de campanya, renyant amb un somriure el seu primer secretari, Miquel Iceta, per l'elecció de l'eslògan.

Fins ara els millors pronòstics de les enquestes situen el PSC en tercer lloc el 26-M per darrere del PSC i ERC però el darrer sondeig publicat pel diariEl País aquest diumenge situa Collboni molt a prop de Colau i Maragall. El republicà seria el més votat i obtindria onze regidors, l'alcaldessa nou o deu i el candidat socialista n'aconseguiria set o vuit, doblant els quatre actuals. Uns resultats semblants als que preveu la darrera enquesta de El Periódico. L'enquesta deEl Mundo, publicada aquest dissabte, no descarta fins i tot que es pugui produir un empat a nou regidors entre les tres candidatures.

Aquestes travesses fan que, segons Collboni, l'alcaldia sigui "cosa de tres". "Ho tenim a tocar", ha insistit aquest diumenge en un míting al poliesportiu de la Marina de Barcelona. El candidat a apel·lat als indecisos i ha fet una crida per sobre de les ideologies, demanant als "patriotes barcelonins" que acudeixin en massa a les urnes per donar suport al seu projecte.
 
De nou, els mateixos conceptes emprats per Batet en la campanya del 28-A, quan també va demanar "omplir les urnes" de vots socialista. La ministra en funcions de Política Territorial i aspirant a presidir el Congrés ha insistit en el mantra en la campanya de les municipals. "Davant de cada insult, un vot socialista; davant de cada exabrupte, una proposta i un vot socialista", ha demanat.

Els ministres, els millors aliats de Collboni

El 28-A el discurs li va funcionar al PSC, tant al conjunt de l'estat com a Barcelona, on el partit va quedar en segon lloc a molt poca distància d'ERC. L'efecte Sánchez va quallar i ara els socialistes esperen allargar-lo aquest 26-M. 


Per fer-ho, el govern espanyol s'ha bolcat amb la campanya de Collboni. Des que va començar ja són quatre els ministres de Sánchez que han compartit míting amb l'alcaldable socialista. Josep Borrell, Fernando Grande-Marlaska, i Reyes Maroto i Meritxell Batet, en dues ocasions cadascuna, ja han fet acte de presència.

Sánchez també havia de venir, però la mort d'Alfredo Pérez Rubalcaba va provocar la suspensió de l'acte on havia de participar el president. Tot i això, Sánchez serà el cap de cartell de l'acte central dels socialistes a Barcelona, el 23 de maig a la Fabra i Coats. També està previst que el ministre de Cultura, José Guirao, acompanyi aquest dilluns Collboni en la presentació de les propostes de polítiques culturals.
Arxivat a