«Joc de Trons», el final d'una sèrie llegendària amb una última temporada carregada de polèmica

HBO posa punt i final a les aventures dels Set Regnes, amb un capítol que de ben segur dividirà els milions d'espectadors arreu del món

Joc de Trons es despedeix aquesta nit
Joc de Trons es despedeix aquesta nit | NacióDigital
19 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:46h

El final més esperat de les sèries de televisió (o de plataformes de streaming, en el context actual) ja és aquí. Joc de Trons s'acaba aquesta matinada de diumenge a dilluns amb l'últim capítol de la vuitena temporada, que només n'ha tingut sis. Els esdeveniments a Westeros han enganxat centenars de milions d'aficionats al voltant del planeta que ara per ara estan expectants de veure qui serà el pròxim rei o reina que s'asseurà al tron de ferro.

Desenes de personatges, més de quatre-centes trames, infinitat de moments i girs de guió que s'han gravat en les retines de tots els espectadors són només alguns dels ingredients d'una sèrie que ha marcat història. Tot i això, la vuitena i última temporada no ha esquivat la polèmica, sent molt criticada per milers de fans, ja que, com passa amb moltes de les produccions d'alt nivell, no agradava a tothom.

Quines trames queden per tancar?

Alerta d'espòilers, esteu avisats. L'últim capítol ha de culminar moltes de les trames principals que dividiran, depenent dels resultats, als fans. Després de la desfeta de King's Landing, la suposada mort dels Lannister (Cersei i Jamie) i una Daenerys Targaryen convertida en la digna successora del seu pare (The Mad King), la gran pregunta és: qui serà el rei o reina? Aquesta és la qüestió principal, a més de veure quins són els destins finals de molts dels personatges principals que encara queden vius per a l'últim episodi.

Qui ha sobreviscut a les vuit temporades?

Després de tants personatges, a l'últim episodi n'arriben diversos, encara que radicalment diferents dels que van començar la sèrie (recordem el mític Ned Stark, interpretat per Sean Bean). Aquests són els que queden: Daenerys Targaryen, Jon Snow i l'últim dels dracs, Drogon; Arya, Sansa i Bran per part dels Stark; Tyrion Lannister; Gendry Baratheon; Davos, Sam, Thormund, Brienne, Gusano Gris, Yara Greyjoy i Bronn.

Joc de Trons, en xifres

La sèrie acumula un conjunt de records, estadístiques i xifres que espanten qualsevol producció de televisió, de plataforma en streaming i fins i tot de pel·lícules blockbuster.

S'ha emès en un total de 207 països, uns 194 de manera simultània. Això ha suposat una audiència de més de 32 milions de persones en l'última temporada, comparant amb els 9 aproximadament que tenia durant la primera. Ha estat rodada en deu països, entre ells a Catalunya.

L'èxit de la sèrie és innegable, amb més de 132 nominacions als Emmy i 47 guanyats. Als Globus d'Or, la màxima distinció que pot arribar una sèrie, ha estat nominada 7 cops i n'ha guanyat només 1. HBO va fer públiques les xifres de rodatge, on després de vuit temporades s'han necessitat 12.986 actors d'extres i 2.000 d'equip de producció en els sis estudis que tenien a Irlanda del Nord.

Un acumulat de xifres rècord que fa encara més èpica la llegenda d'aquesta sèrie, que va acabar avançant pel carril de la dreta als llibres de George R. R. Martin, creador del món fantàstic de Joc de Trons. Ningú sap com acabarà l'últim episodi de la sèrie però tothom ja és conscient que aquesta sèrie és única, irreemplaçable i insubstituïble.