Rovira passa comptes amb el PSOE: «Són la crossa del feixisme»

La secretària general d'ERC assegura que la FAES "dicta què han de fer i que han de dir" els socialistes

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, intervenint per videoconferència al míting central d'ERC
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, intervenint per videoconferència al míting central d'ERC | Marc Puig
19 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:10h
El míting central de campanya d'ERC, celebrat al mercat de Sant Antoni de Barcelona, ha estat marcat per la dura intervenció que ha fet la secretària general d'ERC, Marta Rovira, contra el PSC i del PSOE. Des del seu exili a Ginebra, la número dos del partit ha acusat el PSOE de ser la "crossa del feixisme" per no desfer la judicialització que fa que a hores d'ara hi hagi a l'estat espanyol presos i exiliats. Si no fan cap gest, ha dit, és perquè no són prou "valents" per trencar el règim del 78 i perquè la dreta els ha "robat la cartera ideològica".


Rovira ha arribat a afirmar que és la FAES -que va estar presidida per José María Aznar- la que "dicta què han de fer i què han de dir" els socialistes. Després d'una setmana marcada pel veto dels independentistes a Miquel Iceta, que ha vist frustrat el seu salt com a president del Senat, la secretària general d'ERC ha assegurat que els socialistes "han perdut la noció del diàleg" i que encara tenen "ressaca del 155, de repressió i d'exili".

"Que assumeixin la democràcia"

El diàleg, ha advertit, no es construeix "amb imposicions i el menysteniment de les institucions" catalanes com, sota el seu criteri, ha demostrat el president espanyol, Pedro Sánchez, intentant que el Parlament votés la designació d'Iceta. Tampoc amb una Fiscalia que demana processar per organització criminal els organitzadors del referèndum que estan sent investigats pel jutjat d'instrucció número 13. "I ens deien que sense violència es podia parlar de tot", ha lamentat Rovira, que ha insistit en què no estan demanant als socialistes que defensin la independència de Catalunya, sinó que "assumeixin la democràcia".

La número dos d'ERC també ha fet una crida a guanyar amb contundència les eleccions municipals per trencar el "conservadurisme" que de forma majoritària s'ha instal·lat en els ajuntaments. Tota una declaració d'intencions per intentar superar en nombre d'alcaldies l'òbita postconvergent i fer guanyar "l'esquerra transformadora"

 
Arxivat a