Colau redueix el 26-M a un duel amb Maragall: «Vol traslladar les retallades i la paràlisi a Barcelona»

La candidata de Barcelona en Comú apuja el to de la campanya i acusa l'alcaldable d'ERC de sumar "dècades vivint de la política" i de no haver-se "enfrontat mai als lobbys"

Pérez, Garzón, Colau i Iglesias, al mítin
Pérez, Garzón, Colau i Iglesias, al mítin | D.Bartolomé / BeC
19 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:02h
Inici de la recta final de campanya i els comuns premen l'accelerador per retenir l'alcaldia de Barcelona. Amb un ull a les enquestes -que dibuixen un lleuger avantatge d'Ernest Maragall-, la formació d'Ada Colau pugna per cada vot que li permeti repetir de la victòria del 2015. Aquest diumenge ha buscat eixamplar suports a la rambla del Carmel, amb la participació de Pablo Iglesias i Alberto Garzón. I Colau ha apujat el to contra ERC, principal rival als sondejos, després de fer una altra crida a la mobilització dels "barris populars". La líder dels comuns ha reduït el 26 de maig a un duel entre ella i Ernest Maragall. "La vella política o la gent comuna i valenta", ha sintetitzat l'alcaldessa, que ha acusat el seu adversari de ser soci de l'"antiga Convergència" i de voler "traslladar les polítiques de retallades i la paràlisi del Govern" a la ciutat de Barcelona.

En el míting més contundent del que portem de campanya, Colau ha acusat l'alcaldable d'ERC de sumar "dècades vivint de la política", primer al PSC i ara ERC. "Hauria de ser un problema viure tota la vida de la política professional", ha subratllat per contraposar-se al seu adversari a les urnes. Els dards a Maragall han marcat la jornada. Davant les "polítiques valentes" que, segons la candidata, ha desplegat el govern municipal, Maragall ha fet seguidisme dels poders econòmics. "No s'ha enfrontat mai als lobbys. Mai va fer polítiques valentes", ha afirmat, tot recordant que el dirigent republicà ha tingut responsabilitats "durant dècades" en càrrecs públics, també a l'Ajuntament de Barcelona. "Nosaltres no ens hem doblegat perquè només ens devíem a la gent. Creieu que el senyor Maragall no es doblegarà? Ja ho ha fet en el passat", ha puntualitzat.

Colau descarta Collboni de "la pugna per l'alcaldia"

Colau, que ha tornat a reivindicar l'obra de govern -com fa en cada acte electoral-, ha demanat als seus rivals "parlar clar" en la recta final de campanya i ha detallat que la seva reelecció "pot anar de molt pocs vots". Conscient del duel particular amb Maragall, la líder dels comuns ha argumentat que diumenge que ve "està en discussió si les polítiques de canvi continuen o no" a la capital catalana. Ha posat d'exemples el projecte de funerària pública i la municipalització de la gestió de l'aigua. "Nosaltres volem baixar un 16% la factura de l'aigua. Maragall no ho ha aclarit", ha exposat.

També ha dirigit missatges al candidat del PSC, Jaume Collboni, que resisteix a les enquestes, un resultat que fa mal als comuns i els pot costar l'alcaldia, com reconeixen a NacióDigital fonts de la formació. Per esgarrapar vots socialistes, Colau ha demanat a Collboni que es descarti de "la pugna per l'alcaldia". "Barcelona en Comú és l'única garantia d'un govern progressista", ha afegit davant la militància reunida a la rambla del Carmel.
 

Pablo Iglesias i Alberto Garzón, amb Ada Colau, a la rambla del Carmel. Foto: Daniel Bartolomé / Barcelona en Comú


Iglesias, sobre Colau: és una "bufetada al cinisme" dels poders econòmics

Iglesias, que ha fet campanya a Barcelona per segon cap de setmana consecutiu, ha posat Colau com a exemple d'"energia" per poder "negociar" un govern de coalició a Espanya. El líder d'Unides Podem ha dit que l'alcaldessa "és una bufetada al cinisme reaccionari" dels poders econòmics de la capital catalana.

En un míting concorregut, Iglesias ha afirmat que la líders dels comuns "no s'ha venut" en els darrers quatre anys i ha desplegat polítiques públiques pensant en la "gent humil". "Això de no vendre's sembla molt fàcil, però quan assumeixes posicions de poder, no vendre's té moltíssim mèrit. Tota l'estructura de poder està pensada per vendre's", ha reflexionat el líder de Podem, que ha descrit l'"odi" que els poders econòmics irradien contra la candidata dels comuns. "El que no suporten de Colau és que no s'ha oblidat mai de qui representa", ha reblat.
 
Alberto Garzón: "Necessitem que continueu empenyent"

L'acte l'ha obert la regidora Laura Pérez, que ha fet una crida a la mobilització dels barris populars. "Necessitem que aneu a votar diumenge, ha afirmat Pérez, que ha repassat l'obra de govern a la capital catalana en els darrers quatre anys. "Algú creu que tot això hauria estat possible sense Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona?", s'ha preguntat per reclamar suports electorals.

Un missatge calcat al d'Alberto Garzón, màxim dirigent d'Esquerra Unida (IU) i mà dreta d'Iglesias a Unides Podem. "Necessitem que en aquesta setmana que falta continueu empenyent", ha afirmat. "Ada Colau representa un projecte polític purament democràtic. I és democràtic perquè democràcia és tenir accés a l'habitatge", ha recalcat.

Per Garzón, no hi ha cap candidata millor que la de Barcelona en Comú per "oposar-se als poders econòmics i posar per davant els interessos de les famílies treballadores". Però el dirigent de l'esquerra alternativa ha enviat un missatge també en clau estatal. Garzón ha defensat que, amb Colau a l'alcaldia de Barcelona, serà més senzill assolir el "diàleg" entre territoris i "construir una Espanya republicana i federal".
 
Arxivat a