Collboni assegura que no permetrà «ni per activa ni per passiva» un govern independentista

El candidat del PSC insisteix que la lluita per l’alcaldia de la capital catalana és “cosa de tres” i es reivindica com l'opció de "canvi progressista"

Collboni, al poliesportiu de la Marina
Collboni, al poliesportiu de la Marina | Europa Press
19 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:55h
L'alcalcable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, manté la seva crida a l'optimisme quan falta una setmana per a les eleccions municipals del 26 de maig. Collboni assegura que segons totes les enquestes la lluita per l'alcaldia és "cosa de tres": ell, Ada Colau i Ernest Maragall. En aquest escenari, el socialista es reivindica com l'opció del "canvi progressista" i com a garantia que l'independentisme no entrarà, si d'ell depèn, al govern de la ciutat. "Ni permetré ni per activa ni per passiva un govern independentista", ha assegurat aquest diumenge en un míting al poliesportiu de la Marina.

Collboni ha alertat del risc que, segons assegura, suposaria l'entrada de l'independentisme a l'executiu local. "Us imagineu ens portessin les baralles entre independentistes, el bloqueig de les polítiques socials i la batalla pels símbols a l’Ajuntament de Barcelona?", ha preguntat al centenar de persones que han acudit a l'acte. El mantra de campanya, que aquest diumenge s'ha repetit, és clar: o "supeditar" Barcelona al procés o preocupar-se dels "problemes reals" dels veïns.

Per aconseguir disputar la victòria a Clau i Maragall, Collboni ha apel·lat als votants d'ICV i Podem descontents amb l'alcaldessa, a qui ha acusat de no haver-se "enfrontat" amb el Govern durant aquest mandat per reclamar el "deute social de la Generalitat amb la ciutat". "Ha fet el joc a l'independentisme", ha afirmat Collboni. "Ja ningú la creu quan diu que vol un govern progressista a Barcelona perquè el tenia i el va trencar incomplint la seva paraula", ha afegit en referència al trencament del pacte de govern entre socialistes i comuns després que el PSC donés suport a l'aplicació del 155 a Catalunya.

Una Barcelona amb menys "pistonada"

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha demanat el vot per Collboni després de denunciar que Barcelona "ha perdut pistonada".

"Va arribar a l’Ajuntament una activista del món de l’habitatge social i ens va dir que aquesta seria la seva prioritat. En quatre anys ha fet 700 habitatges socials. Hereu en va fer 4.000 en quatre anys", ha dit. "No n’hi ha prou amb les bones intencions", ha afegit.

Per la seva banda, Manuel Cruz, proposat per Pedro Sánchez per presidir el Senat, ha assegurat que un dels seus objectius és que la cambra alta funcioni realment com una cambra territorial i tingui molt present la "veu de les grans ciutats" de l'estat espanyol, especialment Barcelona.

La ministra en funcions de Política Territorial, Meritxell Batet, ha demanat "passar pàgina" després d'anys en què, segons considera, la "confrontació estèril" ha mantingut bloquejada Barcelona, Catalunya i Espanya. 

Batet ha reivindicat el PSC com el patit que representa la "centralitat" no independentista a Barcelona i també com la força política que millor representa el "bé comú", entrant en el terreny que precisament defensa Ada Colau a Barcelona. "No volem una Barcelona supeditada a altres projectes o a il·lusions fictícies. Volem un govern que estigui pensant en la ciutat i els ciutadans", ha exposat, abans de dirigir-se a Collboni per dir-li que està "obligat" a guanyar les eleccions municipals.

Collboni ha celebrat que dos barcelonins com Meritxell Batet i Manuel Cruz siguin els futurs presidents del Congrés i el Senat, respectivament, si les cambres ratifiquen la proposta de Pedro Sánchez. El president espanyol va posar el nom de Cruz sobre la taula després que el Parlament català frenés la possibilitat de fer president de la cambra alta el primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta. "El sectarisme dels independentistes i l’abstenció de la dreta farà que al Senat dimarts hi falti un senador en representació de Catalunya i els socialistes", ha dit Iceta a la Marina.

Iceta ha elogiat Cruz i ha assegurat que "si es plantegen que bloquejant una persona, bloquegen el nostre projecte, és que no ens coneixen", ha afirmat. Per Iceta, tant Cruz com Batet tenen un tarannà "dialogant, democràtic i pactista".

El candidat ha volgut acabar l'acte fent una nova crida a l'optimisme. "Ho tenim a tocar", ha assegurat, justa abans de demanar una "mobilització dels "patriotes barcelonins" el 26-M.
 
Arxivat a