Valls posa les cases regionals com a exemple de la «Barcelona oberta»

Proposa que la Fira d'Abril sigui potenciada des de l'Ajuntament com a festa de tota la ciutat

Manuel Valls aquest dissabte a l'arribar a la gala de la Casa d'Andalusia.
Manuel Valls aquest dissabte a l'arribar a la gala de la Casa d'Andalusia. | Campanya Valls
18 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:20h
Dissabte intensíssim de Manuel Valls, que escura tots els segments de vot susceptibles de decantar-se cap a la seva candidatura a les municipals de Barcelona. El candidat ha començat el matí a la Mostra de Comerç del Poble Sec, ha anat després al castell de Montjuïc per passejar-se per la Festa Infantil de Trànsit, ha mantingut una trobada amb la comunitat gitana a la Verneda al migdia, i després ha estat al camp de l'Espanyol, que ha guanyat a la Reial Societat. Aquesta tarda, ha assistit a la festa dels 50 anys de la Casa d'Andalusia. 

Manuel Valls ha posat les cases regionals com a exemple de la "Barcelona oberta" que defensa enfront "el populisme i el separatisme, que volen una ciutat tancada". Valls ha assenyalat que els col·lectius de catalans vinguts de fora han contribuït a fer de Barcelona la ciutat que és avui. L'alcaldable de Barcelona pel Canvi-Ciutadans ha insistit en què la seva opció és la garantia que Barcelona sigui "ben gestionada, neta i segura".

Bilingüisme i cultura llatinoamericana

La candidatura de Valls ha posat el focus en el teixit associatiu vinculat a les cases regionals. Valls ha destacat el paper que tenen en el panorama cultural de la ciutat, especialment les d'Andalusia i Extremadura, i ha esmentat la Fira d'Abril com a exemple de manifestació cultural a potenciar. De fet, en el seu programa electoral, al parlar de la diversitat, proposa que la festa sigui promoguda des de l'Ajuntament per obrir-la a tota la ciutat. 

Entre les propostes de Valls hi ha l'aposta decidida pel bilingüisme i per la cultura llatinoamericana, especialment en el sector editorial i el musical. Proposa que s'atorguin a Barcelona els premis Grammy i recorda el boom llatinoamericà que es va viure a la ciutat els anys seixanta. Divendres, la candidatura de Valls va organitzar un acte centrat a la comunitat llatina a Barcelona a les Cotxeres de Sants.