Els nens en situació de vulnerabilitat, protagonistes del Dia del Voluntari de «la Caixa»

Un miler de persones han fet possible la gran jornada de solidaritat

per NacióDigital, 18 de maig de 2019 a les 16:12 |
El Dia del Voluntari de la Caixa | Fundació la Caixa
Aquest dissabte s'ha celebrat el Dia del Voluntari de “la Caixa”. Un acte descentralitzat arreu de l'Estat i que ha tingut l'acte principal a Barcelona. Un miler de voluntaris de “la Caixa” han fet possible aquesta jornada destinada a més de 5.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, assenyala: “A més de contribuir a causes solidàries, els voluntaris de ”la Caixa” ens recorden que és possible un món millor, on els uns s’ajuden els altres de manera desinteressada. Amb la seva dedicació, ens ofereixen l’esperança que en els moments més vulnerables sempre hi ha algú que ens dona la mà”.
 

Dia del Voluntari de la Caixa. Foto: Fundació la Caixa


Els 5.000 nens i nenes que han participat en total en la jornada han arribat procedents de 172 entitats socials que treballen amb infància en risc d’exclusió. Tots ells formen part del 28,3% de menors de l'Estat (2,2 milions) que es troben en risc de pobresa o exclusió social, segons la taxa AROPE, l’indicador europeu que mesura el risc de pobresa i exclusió social.

Amb aquesta iniciativa, els menors que en el seu dia a dia han de conviure amb diferents dificultats han tingut l’oportunitat de submergir-se en noves realitats que els han aportat il·lusió i els han presentat noves formes d’enriquir-se tant en l’àmbit personal com en el social i cultural.

Els voluntaris han centrat els seus esforços a convertir la vuitena edició del Dia del Voluntari de ”la Caixa” en una gran festa de creativitat, diversió i il·lusió, amb tallers de manualitats, jocs educatius i esportius, un concurs de dibuix i globus 100 % biodegradables i fets amb làtex procedent de la sàvia d’arbre. A la majoria de les ciutats que s’han sumat a la celebració d’aquesta jornada, s’han desenvolupat activitats artístiques, esportives i en paratges naturals per estimular el seu potencial.

Més de 4.900 voluntaris de “la Caixa”
 
Des del principi de l’any fins ara, més de 4.900 voluntaris de ”la Caixa” han participat en més de 2.100 activitats solidàries, de manera que han pogut oferir la seva ajuda a més de 69.400 persones vulnerables, sigui en el marc dels programes socials, culturals o ambientals de l’Obra Social ”la Caixa”, o bé en el marc d’accions locals descentralitzades.

El Programa de Voluntariat de la Fundació Bancària ”la Caixa”, format per empleats en actiu, jubilats i prejubilats de l’entitat, com també amics, familiars i clients, ha complert el seu onzè aniversari de tasca solidària. L’Associació de Voluntaris de ”la Caixa” dona suport a les seves inquietuds solidàries amb activitats dirigides principalment a col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social. L'entitat de l’entitat bancària s’ha consolidat com una de les més actives, i en el darrer any ha incrementat en més del 55 % el nombre d’activitats de voluntariat.
 

Dia del Voluntari de la Caixa. Foto: Fundació la Caixa


Compromesos amb la infància més desafavorida
 
De les 172 entitats socials que han participat en el Dia del Voluntariat de ”la Caixa” 74 formen part de CaixaProinfància de l’Obra Social ”la Caixa”, programa que treballa perquè els menors de 0 a 18 anys en situació de pobresa o exclusió social tinguin les mateixes oportunitats que la resta de joves. L’objectiu és trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills, i promoure noves formes d’atenció enfocades al desenvolupament social i educatiu.

També hi han participat fills, familiars i amics de treballadors de ”la Caixa”, una implicació que ajuda a evitar l’estigmatització dels infants en situació de vulnerabilitat, i alhora estimula l’intercanvi i el coneixement mutu, amb una finalitat inclusiva i de cohesió.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació