Rull: «Espero que dimarts Batet estigui al costat de la democràcia»

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat ha connectat en directe des de la presó en l'acte central de campanya a Terrassa

Josep Rull a l'acte central de Junts per Terrassa.
Josep Rull a l'acte central de Junts per Terrassa. | Anna Mira
18 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:38h
L'exconseller de Territori i Sostenibilitat i l'últim de la llista de Junts per Terrassa, Josep Rull, ha enviat un missatge a la futura presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet. "Quan dimarts ens impedeixen reunir o parlar, la mesa presidida per Batet, no em passa pel cap que no estigui al costat de la democràcia". Rull ho ha dit des de la presó de Soto del Real en una connexió en directe a l'acte central de campanya de Junts per Terrassa. 

Rull també ha assegurat que "si volen que anem amb manilles hi anirem però ni les manilles ni la presó preventiva són la nostra vergonya, sinó la seva", en relació a l'estat espanyol. "Que es preocupin per la seva imatge i per la seva dignitat", ha insistit el terrassenc. 

Durant la breu connexió seguida amb atenció i silenci a la plaça, Rull també ha llançat un missatge de fortalesa. "La nostra causa és la dels qui pateixen la persecució i repressió i avui més que mai és la causa de la llibertat", ha dit. Rull ha agraït també la persistència de les persones que cada dia es reuneixen al Raval de Montserrat per demanar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats i ha encomanat que li facin arribar al Congrés o al Tribunal Suprem un Dakar "el pastís nacional terrassenc" ha conclòs Rull. 

L'acte també ha comptat amb la connexió en directe amb el cap de llista de Junts per Terrassa, Lluís Puig i amb Carles Puigdemont qui ha llançat un missatge clar: "Tenim oportunitat irrompre al Parlament Europeu amb la força de l'1-O". "Hem demostrat que sabem com guanyar Bèlgica, alemanya i Madrid, quan ens volien apartar de la candidatura, els guanyem també en l'àmbit polític" ha insistit Puigdemont. 

Per la seva banda Puig ha assegurat que és la campanya de "sumar, unir, fer plegats la feina i retornar a a la ciutat alegria i il·lusió per fer-la molt millor". L'alcaldable terrassenc també ha deixat clar que no pactaran amb "el club del 155". "Tenim un PSC que no s'ha avergonyit ni ha demanat perdó", i ha afegit que "de Vox no vull parlar-ne". Unes 200 peresones han seguit l'acte que s'ha fet a la plaça Rector Homs de Terrassa als peus de la Seu d'Ègara.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
Consulta totes les llistes del 26-M aquí