«El veritable líder de l'independentisme»

Puigdemont es multiplica en campanya per participar en la gran majoria de mítings i JxCat el presenta com el dirigent que permetrà "guanyar" la independència

Carles Puigdemont, en el míting central de JxCat a Barcelona
Carles Puigdemont, en el míting central de JxCat a Barcelona | Junts per Catalunya
18 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:51h

La presentació de Carles Puigdemont en els actes de Junts per Catalunya (JxCat) és un dels plats forts dels mítings de la formació. La manera d'introduir-lo varia en funció de qui fa de teloner, però ja fa dos dies que l'encarregada de fer-ho és Elsa Artadi, que fa servir aquesta fórmula exacta: "El veritable líder de l'independentisme". Aquest dissabte, des del Mercat de Sant Antoni, ha completat la fórmula amb altres apreciacions. Puigdemont, segons ella, és "qui fa sortir la gent al carrer", qui fa que la ciutadania "lluiti", i qui "farà guanyar" la independència. L'expresident veu la intervenció d'Artadi a través d'una pantalla i parla d'un "efecte remuntada" per a JxCat.

Les sensacions a la sala de màquines de la formació són bones pel que fa a les europees. Consideren factible no només l'entrada de Carles Puigdemont, sinó també la de Toni Comín. Fins i tot hi ha qui projecta un escó per a Clara Ponsatí si la participació puja i JxCat recull vots inesperats. La candidatura, conscient que a les municipals hi pot haver un retrocés en favor d'ERC, juga la carta de l'expresident en el primer duel directe entre ell i Oriol Junqueras des del 21-D. El candidat republicà, des de la presó de Soto del Real, assegura que qui pot explicar millor la repressió és un pres, però Puigdemont demana "multiplicar" el suport a l'exili per augmentar-ne la influència.

El candidat de JxCat a Brussel·les, que al cap d'una estona participa en el míting a Terrassa, assegura que cal optar per un "vot únic" el 26-M. La gran aspiració és que les paperetes que vagin cap a Puigdemont vagin acompanyades de suport als caps de cartell municipals de l'espai postconvergent. CiU va aconseguir 668.892 vots l'any 2015, i aspira a seguir disputant per ser la primera força. Aquest cop, sosté l'expresident, no es pot emetre un "vot dual", sinó que s'ha de concentrar tot cap a JxCat. Es pot donar la circumstància que Puigdemont venci en clau europea però ERC sigui la primera força local. Un escenari que suposaria un èxit evident per al candidat, però preocupant per a l'espai que lidera en clau municipal, bàsic per a l'estructura del PDECat.
 
Arxivat a