Collboni vol recuperar l’«autoritat democràtica» a Barcelona amb 1.400 policies més

El PSC escull el Raval per fer el seu acte polític sobre seguretat, amb la presència del ministre Grande-Marlaska, que ha assegurat que "no es pot viure" a la capital catalana

Collboni i Grande-Marlaska en l'acte de campanya
Collboni i Grande-Marlaska en l'acte de campanya | PSC
18 de maig del 2019
Actualitzat el 06 de juny a les 11:41h
El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, assegura que Barcelona pateix una “crisi de seguretat” i en un acte de campanya aquest dissabte a la Fundació Maria Aurèlia Capmany, ubicada al Raval, ha demanat que l’Ajuntament recuperi la seva “autoritat democràtica”. La seva recepta té com a primer ingredient el desembarcament de 1.400 policies més a la ciutat, amb un increment de 1.000 agents de la Guàrdia Urbana i amb la petició de 400 Mossos d’Esquadra més al Govern.

Amb aquest increment i una intensificació de les polítiques de seguretat de prevenció i proximitat Collboni preveu poder acabar en un any amb la “crisi d’inseguretat” de la qual responsabilitza el govern d’Ada Colau.

Un dels fracassos dels comuns, assegura, és que ha estat “víctima dels complexos” a l’hora de gestionar la seguretat. Collboni ha retret a l’alcaldessa, que ha assumit la cartera de Seguretat durant aquest mandat, que no hagi traslladat als veïns que “a Barcelona hi ha normes que ha de complir tothom. La inseguretat és la pitjor enemiga dels drets i les llibertats”.

L’elecció del Raval per celebrar l’acte polític centrat en la seguretat no és casual. Collboni ha estat acompanyat del ministre d’Interior en funcions Fernando Grande-Marlaska i el número tres dels socialistes a Barcelona, Albert Batlle, l’exdirector dels Mossos que va dimitir per “incomoditat” amb el referèndum de l’1-O. Collboni ha assenyalat durant tot el mandat el Raval com a epicentre del repunt d’inseguretat a la ciutat, responsabilitzant-ne la regidora responsable del districte, Gala Pin. Aquest diumenhe ha demanat que “el Raval mereix ser viscut, conegut i estimat”. Ha insistit en la postura abolicionista dels socialistes en relació a la prostitució i ha plantejat un reforç dels serveis socials com a part de les polítiques de seguretat.

Una Barcelona “on no es pot viure”

El ministre d’Interior ha denunciat un “deteriorament” que provoca que “no es pugui viure” a Barcelona. “Convé que a l’espai públic tots hi puguem viure i conviure, que hi hagi tranquil·litat”, ha afirmat.

Com a part indispensable per aconseguir-ho, Marlaska ha insistit en la necessitat d'intensificar la col·laboració entre institucions i ha defensat la voluntat de Collboni de destinar més agents de policia a la ciutat. 

Marlaska també ha posat l'accent en els delictes d'odi que, a parer seu, poden suposar un risc en barris "interculturals" com el Raval. Precisament, durant la precampanya de les eleccions espanyoles, el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, va demanar al ministre que la policia protegís els drets del col·lectiu LGTBI

Batlle, l'aposta de Collboni

L'exdirector dels Mossos, Albert Batlle, ha obert l'acte polític d'aquest diumenge. El representant d'Units per Avançar ha estat l'home escollit per Collboni per, si el PSC arriba al govern, encarregar-se de les polítiques de seguretat i civisme. Un binomi que sempre ha defensat el PSC a la ciutat, com va quedar clar amb l'aprovació de l'ordenança de civisme el 2006 i que ara Batlle vol "revisar" i si cal, també "ampliar".

Durant l'últim mandat, segons Batlle, ha estat víctima de la "frivolització i l'acomplexament" del govern d'Ada Colau en matèria de seguretat. "Hi ha hagut una inflexió negativa que ara hem de corregir", ha assegurat.

Batlle ha insistit, com a fet el PSC durant tot el mandat, a abordar la venda ambulant des del punt de vista de la seguretat. "Hem d'acabar amb aquest fenomen", ha etzibat. També amb el "botelló" que, segons l'exdirector dels Mossos, provoca una "distorsió no convenient" de l'espai públic.

Batlle ha volgut corresponsabilitzar totes les institucions de la seguretat a Barcelona i ha assegurat que si la regidoria de Seguretat cau a les seves mans, considerarà bàsica la col·laboració entre Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra, policia nacional espanyola, Guàrdia Civil i policia portuària.

"Ho tenim a tocar"

Més enllà de la seguretat, Collboni s'ha volgut mostrat optimista amb els resultats que el PSC pot obtenir a les municipals de Barcelona. "Ho tenim a tocar", ha afirmat. 

El candidat ha assegurat que totes les enquestes reflecteixen un creixement dels socialistes, que ell ha atribuït a la capacitat de "sumar" que ha exhibit el partit. "Hem estat capaços de sumar vot progressista, moderat i federal", ha dit.

Per això ha demanat el vot als veïns davant el "risc" que Barcelona tingui un govern municipal amb presència de l'independentisme.
 
Arxivat a