La CUP reivindica la sobirania popular per evitar que l'Ajuntament sigui «la joguina» del poderosos

Anna Saliente afirma que la resta de partits estan "enquistats en les velles lògiques del poder de Barcelona" i aposta per transformar i descentralitzar de les institucions per posar-les al servei dels veïns

Anna Saliente, aquest dissabte al migdia al míting de la CUP a la Plaça de la Virreina.
Anna Saliente, aquest dissabte al migdia al míting de la CUP a la Plaça de la Virreina. | ACN
18 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:50h
La CUP Capgirem Barcelona ha reivindicat el poder de la unitat i la sobirania popular des del barri de Gràcia de Barcelona. Anna Saliente, la cap de llista de l'esquerra independentista a les eleccions municipals del 26-M, ha afirmat que "la resta de partits polítics estan enquistats en les velles lògiques del poder d'aquesta ciutat" i ha destacat que "cap candidatura, excepte la CUP, ha estat capaç de posar sobre la taula una proposta que canviï i millori les condicions de vida dels veïns i les veïnes de la ciutat".

Saliente ha assegurat que "el model Barcelona" desenvolupat durant els últims quaranta anys ha negat als veïns i les veïnes de Barcelona la presa de decisions col·lectiva: "Nosaltres defensem la democràcia de veritat, que és la sobirania popular i la descentralització política". La candidata ha assegurat que cal transformar les institucions perquè deixin de ser "la joguina dels poders fàctics d'aquesta ciutat" i que l'ajuntament segueixi sent un executor del interès privat", ha afegit.

La CUP aposta per reforçar la decentralització política i que els barris i els districtes tinguin "òrgans vinculants". La formació reclama que els barris puguin decidir el seu pressupost i que els seus consellers pugin ser escollits de forma directa. "Saben que, el dia que els veïns i les veïnes decideixin, farem un gir de 180 graus en el model d'aquesta ciutat i saben que què aquell dia els desnonats seran ells, seran l'empreses de l'Ibex-35 i les forces d'ocupació", ha apuntat Saliente, que ha rebut l'ovació del públic assistent a l'acte electoral. 

Des de la plaça de la Virreina, la candidata anticapitalista a les eleccions municipals ha afirmat la CUP serà "el pal a la roda del model neoliberal" i ha assegurat que Gràcia representa, primer de tot, la lluita contra la gentrificació. En aquest sentit, la cap de llista ha agraït la feina feta des del districte per oposar-se "a la Barcelona construïda en contra de les veïnes i els veïns", ha remarcat. 

"Som els que posem el projecte polític per davant"

La CUP Barcelona també s'ha reivindicat com la única formació política que posa "el projecte polític per davant" i fuig dels personalisme. "Nosaltres no som les candidatures d'aquells candidats oportunistes que venen amb paracaigudes sense conèixer la ciutat, ni som la candidatura que posarà la cara de la cap de llista a la papereta electoral", ha destacat Saliente.

La cap de llista de l'esquerra alternativa ha afirmat que la CUP aposta per la "mancomunació" dels municipis de l'àrea metropolitana i per fer una estratègia de país que eviti que Barcelona condicioni totes les decisions del país. A més, ha criticat el funcionament actual de les entitats supramunicipals com l'Àrea Metropolitana de Barcelona, les diputacions i el Consell Comarcal, les quals ha definit com a "menjadores de partits" i "estructures opaques". En aquest sentit, ha denunciat que "per consells de 9 minuts, els regidors estan cobrant dietes de 700 euros".

Sirvent reivindica el municipalisme i l'organització popular

També ha participat a l'acte Maria Sirvent, diputada de la CUP al Parlament de Catalunya que ha assegurat que la formació anticapitalista és "la pedra a la sabata de corruptes i especuladors". Així, la diputada cupaire ha afirmat que "les Candidatures d'Unitat Popular han demostrat ser l'oposició necessària a aquelles que fa tan de temps que ocupen la poltrona, però també hem demostrat que estan sobradament preparades per governar". i ha posat l'exemple de la feina feta contra la corrupció i l'especulació des de diversos consistoris del país. 
 
Sirvent ha defensat l'assemblearisme com al model a estendre i ha reclamat la necessitat de "descentralitzar el poder". La diputada de l'esquerra independentista ha assegurat que "el millor govern és el del poble que s'organitza i lluita pel feminisme, pel socialisme, per l'autodeterminació dels Països Catalans". Tres lluites i tres camins que, segons Sirvent, són "indestriables". "Ho fem des del municipalisme, des de l'autorganització popular i amb la radicalitat democràtica per bandera, per recuperar el dret a decidir", ha destacat.
Arxivat a