Maragall assegura que l'1-O es va fer a Barcelona «malgrat la no implicació» de Colau

L'alcaldable d'ERC reconeix que se sent més a prop de les polítiques socials de Colau que de les de Junts per Catalunya

Ernest Maragall, amb el director de l'ACN, Marc Colomer
Ernest Maragall, amb el director de l'ACN, Marc Colomer | Marc Puig
18 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:56h
El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, segueix assenyalant l'"ambigüitat" de l'alcaldessa Ada Colau en el combat pels drets i llibertats. Si bé aquest divendres va criticar-la per no parlar de l'1-O en campanya i que ella hagi acusat el dirigent republicà d'intentar "apropiar-se'l", aquest dissabte en una roda de premsa a l'ACN Maragall ha afirmat que si el referèndum es va fer a Barcelona va ser "malgrat la no implicació" de l'actual govern municipal.

"L'1-O es va fer a Barcelona malgrat l'Ajuntament, que va decidir no córrer riscos; s'ho van fer els ciutadans sols", ha sentenciat l'alcaldable d'ERC. La prova més evident, ha dit, és que ni Colau ni cap dels seus regidors estan entre els més de 700 electes investigats, acusats o processats per l'organització de l'1-O. Segons Maragall, això és així perquè Colau no va facilitar l'obertura dels col·legis per votar. 

Tot just aquest dissabte RAC 1 ha fet públic que el juliol del 2017 Alfred Bosch, que aleshores era el líder dels republicans a l'Ajuntament de Barcelona, es va oferir a entrar al govern amb Ada Colau de forma "transitòria" per tal de garantir l'1-O, proposta que va acabar sent rebutjada pels comuns malgrat que inicialment la van veure amb bons ulls i, fins i tot, es van reunir per parlar-ne. "Va ser un intent d'aconseguir una implicació positiva", ha respost Maragall en ser preguntat per aquesta qüestió, i ha tornar a assenyalar l'"ambigüitat" de l'alcaldessa davant l'1-O. 

"No demanem als comuns que es tornin independentistes, que és legítim que no ho siguin, però sí que es comprometin seriosament per guanyar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats"

"No demanem als comuns que es tornin independentistes, que és legítim que no ho siguin, però sí que es comprometin seriosament per guanyar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats", ha insistit Maragall, que reivindica que Barcelona ha de fer de capital de Catalunya en el compromís per la llibertat.  

Però si bé Maragall ha reconegut que en l'eix nacional se sent més pròxim al posicionament de Junts per Catalunya, ha admès que en el terreny de les polítiques socials, transformadores i d'habitatge té "més coincidències" amb la candidatura d'Ada Colau. Amb tot, s'ha mostrat de nou disposat a explorar pactes amb les dues candidatures encara que hi hagi un veto creuat entre elles tot subratllant que tampoc descarta governar en solitari si guanya les eleccions.


 
Arxivat a