Colau mostra el suport de l'alcalde de Nova York i l'expresidenta del Brasil per projectar el «referent» de Barcelona

Personalitats com Bill de Blasio, Dilma Rousseff, Iannis Varufakis o Noam Chomsky firmen una carta al costat de 220 intel·lectuals i polítics internacionals per reclamar el vot per a Barcelona en Comú

Ada Colau, amb Joan Subirats, Éric Fassin i Boaventura de Sousa.
Ada Colau, amb Joan Subirats, Éric Fassin i Boaventura de Sousa. | Daniel Bartolomé / Barcelona en Comú
18 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:34h
Ada Colau ha exhibit aquest dissabte la rellevància dels suports internacionals que aposten per la candidatura de Barcelona en Comú. L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio -que ja va manifestar la seva complicitat amb Colau- és una de les més de 200 personalitats que han signat una carta de compromís amb la candidatura dels comuns a Barcelona. Al costat del polític nord-americà hi figuren també l'expresident del Brasil Dilma Rousseff, Noam Chomsky, Naomi Klein, Iannis Varufakis, Judith Butler, Susan George, David Harvey, Owen Jones, Toni Negri o Saskia Sassen, entre molts d'altres. "Barcelona és un referent global d'una ciutat valenta, ecologista i feminista", expressa la carta. "Aquestes eleccions també van de Riace o Salvini. De feminisme o Bolsonaro. Del planeta o Trump", apunten els firmants del manifest, coincidents amb la mirada política de Colau.

"Els qui desitgem un futur més just, democràtic i feminista volem i necessitem que el govern municipalista d'Ada Colau segueixi quatre anys més. Ara, més que mai, fan falta xarxes globals de solidaritat i esperança", afegeix la missiva feta pública aquest dissabte per Barcelona en Comú, coincidint amb un acte electoral al passeig de Sant Joan centrat en el concepte, precisament, d'"esperança". Els comuns han recalcat en campanya que la capital catalana necessita consolidar les polítiques de "canvi" del darrer mandat, en medi ambient, mobilitat, habitatge i feminisme, per construir un futur de "salut" i "vida", que combati les polítiques que fomenten l'especulació.

Colau ha agraït la confiança rebuda i les complicitats internacionals teixides per la seva candidatura. "No és habitual que intel·lectuals del món es posicionin a favor d'una candidatura municipal. Demostra fins a quin punt Barcelona és un referent d'esperança", ha afirmat l'aspirant a la reelecció. "Estem demostrant que sí que hi ha alternativa a l'hora de plantar cara a l'especulació i la contaminació. Que avui això sigui reconegut arreu del món és un honor i una enorme responsabilitat", ha insistit Colau, que ha fet una crida a la mobilització per repetir victòria el 26 de maig. "La nostra única força, quatre anys després, és la força de la gent comuna", ha afegit.
 
La líder dels comuns, que ha definit les ciutats de governs progressistes com a "contrapoder" als estats, ha recalcat que és el moment de "consolidar les polítiques valentes" iniciades en el darrer mandat. "En un context tan difícil, amb augment dels discursos d'odi i de l'extrema dreta, hem demostrat que es podien desplegar polítiques que defensaven la gent davant dels oligopolis. Barcelona s'ha convertit en un referent internacional. Hem treballat en peu d'igualtat amb París, Nova York o Londres", ha recalcat.

Colau ha compartit escenari aquest dissabte amb Joan Subirats, número dos de la candidatura, i els sociòlegs Éric Fassin i Boaventura de Sousa. Subirats ha volgut remarcar la "dinàmica internacional d'aquests quatre anys de govern a Barcelona". "Per nosaltres, és un orgull que l'experiència de Barcelona en Comú s'hagi convertit en una referència internacional", ha afirmat abans d'iniciar el debat amb Fassin i De Sousa. Durant l'acte, De Sousa ha exposat que el govern dels comuns és un exemple d'integrar la "diversitat" en un context polític de "molta complexitat", per l'ascens de l'extrema dreta. "El neoliberalisme diu sempre que no hi ha alternativa", ha recalcat Fassin, per advertir de la necessitat de combatre el populisme i projectar polítiques progressistes. "Colau està donant esperant a la gent que té por", ha sentenciat De Sousa.
 

Ada Colau, durant l'acte electoral d'aquest dissabte al passeig de Sant Joan. Foto: Daniel Bartolomé / Barcelona en Comú


 
Arxivat a