Maragall retreu a Colau que s'hagi inscrit al registre de «parelles de fet polítiques» amb Collboni

L'alcaldable d'ERC acusa els comuns de no parlar de l'1-O però que, en canvi, vulgui pactar amb el cap de llista del PSC

Ernest Maragall, en l'acte electoral a Nou Barris
Ernest Maragall, en l'acte electoral a Nou Barris | Marc Puig
NacióDigital
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:34h
El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha ironitzat aquest divendres amb el fet que l'alcaldessa i cap de llista dels comuns, Ada Colau, s'hagi inscrit al "registre de parelles de fet polítiques" amb el candidat del PSC Jaume Collboni. En un acte de campanya al districte de Nou barris, ha lamentat que a Colau "no se la senti parlar" dels drets civils dels presos de l'1-O i que, en canvi, no tingui "cap problema" per parlar de pactar amb el dirigent socialista.


Maragall ha demanat a la ciutadania que no es cregui els pronòstics que fan les enquestes de cara al 26-M. Al mateix moment, però, ha reconegut que està "convençut" que ERC pot guanyar les eleccions municipals a Barcelona. Les enquestes, de moment, auguren que estan en una situació d'empat tècnic.

Si bé l'alcaldable d'ERC ha acusat Colau de no referir-se a l'1-O, Colau també ha aixecat el dit per demanar a Maragall que "no s'apropiï" de la jornada del referèndum pel qual ara estan sent jutjats dirigents d'ERC i de Junts per Catalunya acusats per rebel·lió. "Cap lliçó de resposta democràtica i antirepressiva", ha etzibat l'alcaldessa.

Un equipament cultural per a Nou Barris

El republicà, que ha recordat la voluntat de posar l'educació i la cultura al centre de l'acció política, ha lamentat que Barcelona estigui "en deute" amb el districte de Nou Barris. Per això, ha anunciat que durant el mandat impulsarà un equipament cultural de ciutat que estigui obert a les entitats dels 13 barris del districte. També ha dit que el seu lloc de treball serà "itinerant". "No em quedaré a Sant Jaume sinó que un cop al mes serà aquí, a Nou Barris", ha dit. Maragall ha defensat així que de forma regular visitarà cadascun dels diferents districtes barcelonins durant tot un dia per reunir-se amb les entitats, les associacions i els veïns. 

Maragall ha apostat per combatre la inseguretat, tenir la ciutat neta, garantir la convivència, i tenir els jardins cuidats. Ha recordat la regulació que el Govern vol impulsar per poder limitar els preus del lloguer. En aquest sentit ha lamentat les "reticències" del centre-dreta català i el fet que Colau hagi deixat pel Congrés abordar aquesta qüestió. "A Colau li sap greu que haguem pres la iniciativa, potser és per gelosia o enveja. Potser esperava que el socialisme i Podem ho fessin, però no ho han fet", ha reflexionat.

L'acte ha comptat amb la presència del diputat electe al Congrés Gabriel Rufián que ha demanat que el 26-M guanyi ERC tant a les municipals com a les europees. "Guanyem-les als carcellers, és l'únic que ens demana l'Oriol (Junqueras)", ha apuntat. Rufián ha recordat que la gent "no menja de banderes" i ha posat d'exemple l'Ajuntament de Sabadell, que va sancionar les subministradores elèctriques "quan tallaven la llum als més humils". "Això és el que fa l'independentisme", ha subratllat. "Si ets antifeixista, demòcrata, estàs d'acord amb la justícia social i la llibertat, ets dels nostres", ha dit en una al·lusió al socialisme català. 

Polítiques LGTBI "davant l'auge de l'extrema dreta"

Abans del míting, la número dos de la candidatura Elisenda Alamany ha explicat les polítiques municipals en el camp LGTBI que preveuen impulsar si lideren l'Ajuntament de Barcelona. Ha parlat de "reimpulsar" les polítiques LGTBI, que totes les polítiques municipals tinguin una "perspectiva LGTBI" i ha anunciat que l'Ajuntament de Barcelona serà acusació particular en tots els casos de lgtbifòbia que es produeixin a la ciutat. 

Alamany ha assegurat que buscaran que aquesta perspectiva arribi al camp del treball fins al punt que s'inclogui a les clàusules de contractació de les licitacions públiques que es tingui en compte la diversitat sexual. Finalment, també se centraran en les discriminacions en l'esport i treballaran perquè carrers i places de la ciutat portin per nom persones i activistes en favor del col·lectiu LGTBI. 
   
La número dos dels republicans ha posat en valor les mesures en un moment que ha denunciat que l'auge de l'extrema dreta "amenaça" els drets del col·lectiu. "Els municipis, començant per Barcelona, han de ser el mur de contenció davant de l’extrema dreta lgtbifòbica", ha assegurat. 

ERC ha presentat el compromís del partit que contempla fer que els municipis siguin la "punta de llança" en favor dels drets de la diversitat, crear regidories específiques encarregades de les polítiques LGTBI, commemorar les diades relacionades amb el col·lectiu LGTBI i apostar per accions per prevenir la lgtbifòbia en el món de l’'esport.
Arxivat a